Conferinţa Naţională a ABR

Pe blogul ABR am notat câteva gânduri personale legate de Conferinţa Naţională a asociaţiei, recent încheiată. Aş fi curios să aflu şi gândurile „prolibristilor” despre această manifestare, mai ales ca unii dintre ei au fost prezenţi la Braşov.

P.S. Felicitări lui Loţi pentru că, deşi nu ne-a onorat cu prezenţa la Braşov, a făcut-o cu un scop nobil: ca să susţină examenul de admitere la doctorat! La mai mare!

Reclame

2 răspunsuri

 1. Am citit cu interes comentariile, aprecierile, dar si nemultumirile colegelor/colegilor participanti la Conferinta ABR de la Brasov.

  E bine ca se comunica aceste impresii, la „cald” intrucat ele pot reprezenta repere pentru viitoarele conferinte.

  Gandurile mele de multumire se indreapta inspre colegele noastre de la Biblioteca Universitatii din Brasov, care au trudit pentru excelenta organizare a Conferintei! Speram ca ele sa fie rasplatite din plin pentru efortul depus, de catre cei in drept!

  Nemultumirile mele insa, sunt formulate aici in spirit constructiv, astfel incat pe viitor
  sa-si gaseasca o rezolvare fireasca si …profesionista:
  1. Modalitatea de desfasurare a alegerilor in cadrul sectiunilor profesionale va trebui serios reanalizata si se vor impune chiar o serie de amendamente la Statutul ABR. Fara sa suparam pe nimeni si fara sa fim acuzati in vreun fel de discriminare, vor trebui stabilite clar :
  – criteriile de participare la conducerea sectiunilor (pe baza unui portofoliu/Curriculum vitae/raport de prezentare etc);
  – modalitatea de vot (de exemplu, eu pledez pentru votul secret, deoarece cel direct, asa cum s-a desfasurat, la unele sectiunii poate deveni de-a dreptul penibil…!);
  – atributiile concrete ale conducerii sectiunii si ale comitetului permanent s.a.
  2. Prezentarile din cadrul sectiunilor sa fie realizate intr-un mod elegant, in PowerPoint, si sa se incadreze intr-un timp stabilit de catre organizatori (5-20 min./prezentare), in functie de numarul de lucrari prezentate pe o tema anuntata de catre conducerea sectiunii respective! Timpul alocat prezentarilor sa includa si un % de timp pentru eventualele intrebari sau clarificari! Ceea ce s-a intamplat la unele sectiuni, care au avut anuntate si cate 3-5 lucrari si nu au fost prezentate decat jumatate din ele sau DELOC – a creat, cu siguranta, o stare de nemultumire printre participanti, printre acestia
  numarandu-ma si eu. Stiu deja doar cateva dintre motivele pentru care lucrarile nu au fost prezentate: suprapunerea in acelasi timp a mai multor sectiuni sau discutiile pline de patimi, orgolii si…ineficienta!
  3. Este timpul sa invatam sa COMUNICAM intre noi, cat mai eficient si profesionist, sa INVATAM sa colaboram in cadrul unor echipe/ grupuri de lucru, chiar si virtuale si sa ne respectam PROFESIONISTII din toate tipurile de biblioteci!

  Nu pot sa inchei fara a le multumi organizatorilor pentru placuta supriza pe care ne-au oferit-o studentii Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii „Transilvania” Brasov – SUPERB MINIRECITAL!

  Adriana Szekely – BCU „Lucian Blaga” Cluj-Napoca

 2. Pentru cei din Cluj:

  Profesorul(renumit pe plan international)Bertram C. Bruce, este in Cluj pana la sfarsitul saptamanii la confetinta The Philosophy of Pragmatism. http://www.euro.ubbcluj.ro/conferenceSeptember2007/
  El o sa prezinte pe 29 septembrie si va recomand sa mergeti. Daca vreti sa aflati mai multe despre el:
  http://www.isrl.uiuc.edu/~chip/
  Numai bine.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: