Idei pentru bibliotecile scolare

Pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii din Spania se gaseste de anul trecut o lucrare despre „Bibliotecas escolares: ideas y buenas prácticas”.

Daca ma plateste cineva, o pot traduce 🙂

Reclame

2 răspunsuri

 1. Stiu ca o veti face.
  Dar, mi-am adus aminte: noi mai avem consilier in minister?

 2. Da, mi-ar placea mie.
  Sau acestea:
  Manual para promotores de bibliotecas http://www.ala.org/ala/advocacybucket/manual_biblio_final.pdf
  Cómo organizar una biblioteca escolar
  http://www.pnte.cfnavarra.es/publicaciones/pdf/blitz2_cas.pdf

  Am verificat si exista un consilier, o doamna consilier care se ocupa de biblioteci si care e foarte simpatica.
  Se spune ca Directia Generala Invatamant in Limbile Minoritatilor are urmatoarele functii:

  – de a monitoriza „dotarea bibliotecilor din învăţământul preuniversitar cu fond de carte, prin programele derulate şi finanţate de M.Ed.C.T.”

  – are rol de coordonare a „bibliotecilor din sistemul naţional de învăţământ în ceea ce priveşte încadrarea personalului de specialitate, învăţământul de specialitate, formarea iniţială şi continuă a personalului încadrat în biblioteci”

  – de avizare a „proiectelor de acte normative privind organizarea şi funcţionarea bibliotecilor din reţeaua M.Ed.C.T (…); metodologiilor, regulamentelor, normelor privitoare la activitatea bibliotecilor de învăţământ; bugetelor pentru organizarea programelor de perfecţionare pentru cadrele didactice auxiliare – bibliotecari din bibliotecile de învăţământul preuniversitar”

  – de „asistenţă de specialitate şi îndrumare metodologică pentru bibliotecile centrale universitare direct subordonate M.Ed.C.T. (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara), Biblioteca Naţională Pedagogică „I. C. Petrescu” Bucureşti, bibliotecile universitare, specializate şi şcolare din reţea”

  – de „organizarea de colective de bibliotecari, cadre didactice şi specialişti care să studieze şi să propună programe de modernizare a activităţii bibliotecarilor din reţeaua ministerului; analiza/diagnoza activităţii de dotare cu fond de carte şi mijloace de învăţământ”,

  – de organizare a „activitatii Consiliului Naţional al Bibliotecilor din Învăţământ”,

  -avizeaza „propunerile de premiere a personalului de specialitate din bibliotecile centrale universitare din subordinea M.Ed.C.T. (Diploma „Alexandru Rosetti”, cls. I, II şi III)”

  -elaboreaza „proiecte de acte normative (legi, hotărâri de guvern, ordine ale ministrului, metodologii, regulamente, norme) privind organizarea şi funcţionarea bibliotecilor din reţeaua Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului” si „proiecte de răspuns la corespondenţa înregistrată la M.Ed.C.T. cu privire la activitatea bibliotecilor centrale universitare din subordinea M.Ed.C.T., a Bibliotecii Centrale Pedagogice „I.C. Petrescu” Bucureşti, a bibliotecilor din învăţământul superior şi preuniversitar”

  Iar in cadrul acestei Directii in care bibliotecile intra din intamplare cred, activeaza doamna consilier Carmen Daniela Bitir Istrate
  Tel./Fax: 405 62 00/ interior: 1180
  405 63 03
  E-mail: carmen.istrate@mec.edu.ro
  cam.79, et.II
  CV-ul aici: http://but.unitbv.ro/CNB/CV/bitir-istrate.pdf

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: