Alte detalii despre proiectul Fundatiei Bill si Melinda Gates

Fundatia Bill si Melinda Gates, apartinand magnatului Microsoft, va acorda o finantare de 1,4 milioane de dolari pentru informatizarea bibliotecilor publice din Romania. Suma oferita reprezinta o finantare nerambursabila, pe un an de zile, si face parte dintr-un proiect pilot de informatizare a 13 biblioteci publice din cinci judete din Romania – Ilfov, Hunedoara, Iasi, Salaj si Tulcea.”
Cat ma bucur ca e si Tulcea!

Sursa: hotnews.ro 

Reclame

6 răspunsuri

 1. De pe site-ul http://kosson.lx.ro/ al domnului Constantinescu Nicolaie aflu că la conferinţa ABR de la Braşov din septembrie, Colin Guard de la IREX a prezentat proiectul “Global Libraries în România”. S-au făcut destule comentarii despre această conferinţă dar eu nu am citit nimic legat de această prezentare. A fost cineva la ea?

 2. Am dat un copy-paste din tribuna sibiana, din 8 aprilie a. c.

  Bill Gates ne şcoleşte bibliotecarii
  75 vizualizãri

  Cea de-a 18-a Conferinţă Naţională a Bibliotecilor Publice din România se desfăşoară la Sibiu în perioada 8-10 noiembrie. Tema conferintei este în concordanta cu problematica Programului „Biblioteci Globale” sustinut de Fundatia Bill & Melinda Gates, program în care a fost inclusa si România.

  Oana TIMAR

  oanatimar@tribuna.ro

  Având în vedere ca anul acesta Sibiul este Capitala Culturala Europeana, lucrarile conferinţei anuale a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România vor fi gazduite de Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu. Această alegere nu a fost una întâmplătoare şi s-a datorat şi reorganizării instituţiei sibiene după standarde europene. În prezent, Biblioteca ASTRA are 150 de calculatoare conectate la internet şi a demarat de câţiva ani lucrări de realizare a unui catalog electronic al întregului depozit de carte. Astfel, instituţia Capitalei Culturale Europene se încadrează perfect temei „Bibliotecile publice şi accesul la informare şi comunicare”.

  La întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai Fundaţiei Bill & Melinda Gates, organizaţie care a inclus România în programul „Biblioteci Globale”. Acesta urmăreşte dotarea bibliotecilor publice cu computere si conexiune internet pentru accesul larg al populatiei la informare si comunicare.

  La Conferinţă sunt aşteptaţi 160 de bibliotecari din România, Finlanda şi SUA.”

  Nu am participat la conferinta. Desfasuratorul este postat pe site-ul a.n.b.p.r.

 3. Cu multe scuze pentru intarziere, si tot pe scurt (ca de obicei) va pot spune ca:
  La conferinta nationala ABR dl. Colin Guard a prezentat programul Global Libraries in linii foarte mari;
  In data de 6 noiembrie, la Ministerul Culturii si Cultelor s-a desfasurat lansarea oficiala a programului. Evenimentul a fost reflectat (destul de inexact in presa).
  La conferinta ANBPR de la Sibiu, dl. Paul-Andre Baran, directorul de program, a prezentat in detaliu etapele pe care grantul de planificare le presupune.
  Am postat un nou topic care sper sa raspunda la cele mai multe dintre intrebari, si voi reveni cu completari 🙂
  Ma bucura enorm interesul de care acest proiect de bucura deja!

 4. M_ar interesa cum pot introduce satul Richis judetul Sibiu
  in acest proiect fenomenal.

  Am aflat de acest priect asta seara la Antena .
  Astept cu nerabdare informati despre acest priect

  Cu respect

  Miriam Eliad

 5. as fi interasat daca se mai pot face inscrieri pentru acest proiect
  si unde se fac care sunt conditiile si alte detalii
  Cu stima si consideratie turcuman traian

 6. Îmi cer scuze pentru întârziere cu care vă răspund dar speram ca cei care sunt implicaţi direct în acest proiect să transmită un mesaj. În aşteptarea lor iată ce vă pot spune:

  Din ceea ce stim noi trebuie sa adresati aceste intrebari atât către IREX Romania Global Libraries (cu sediul Strada Av. Şerban Petrescu 15, etaj 2, sector 1, Bucureşti Telefon: +40 21 231-5537, Fax: +40 21 231-5536, Email: gl@irex.ro) cât şi bibliotecii judeţene de care aparţineţi . În mod normal biblioteca judeţeană ştie deja detaliile acestui proiect şi ar trebui sa aibă tot interesul să vă informeze.
  Pagina de web unde se fac anunţuri despre acest proiect este http://www.biblioteca.ro – ar trebui urmărită deoarece se anunţă ceva schimări şi pe acolo.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: