Ajutor la cumpărat cadouri

Din păcate ajutorul e valabil doar în State pentru cei care vor să cumpere cărţi copiilor şi adolescenţilor. Mi se pare o idee foarte bună care merită reluată.  

Guide book to gift books este o listă adnotată selectivă a cărţilor de copii şi tineret care pot fi cumpărate în 2007. Lista cu 300 de titluri a fost întocmită de profesionişti bibliotecari, profesori, studenţi de la Centrul pentru cărţi de copii din cadrul GSLIS . Ea apare ca un număr special al Buletinului centrului. În celelalte 11 numere bibliotecarii fac recenzii pentru aprozimativ 900 din cele 5000 de cărţi noi apărute în acel an pentru copii şi tineret. În acest ghid de Decembrie apar cărţile pe care cei de la Centru le consideră potrivite de cadouri.  „Oamenii vor să ofere diferite feluri de cărţi la fel cum copiilor le place să citească diferite feluri de cărţi” spune Deborah Stevenson, editoarea ghidului.

Lista cuprinde titluri ce reprezintă o varietate mare de stiluri, genuri, subiecte şi se adresează diferitor vârste. Ele au fost împărţite în patru categorii:

  • cărţi ilustrate;
  • cărţi pentru cititori începători, 6-8 ani;
  • cărţi pentru cititori medii, 9-11 ani
  • cărţi pentru cititori experimentaţi, 12-18 ani.

Am să pun aici traducerea prezentării a două cărţi recomandate de editor.

Gravett, Emily Portocală pară măr urs (eng. Orange Pear Apple Bear); scrisă şi ilustrată de Emily Gravett. Simon, 2007. 12.99$ 3-6 ani
Un urs căruia îi plăceau fructele se joacă cu gustarea lui în această poveste poznaşă cu puţin text.

Hodgman, Ann Casa cu un milion de animale (eng. The house of a million pets); ilustrată de Eugene Yelchin. Holt, 2007. 16.95$ Clasele 5-10
Umorul iese la iveală prin experienţa autoarei care a locuit în aceaşi casă cu diferite animale: de la unele obişnuite  (căţei, pisici) la altele mai neobişnite (câini de preerie şi şoareci pigmei).

Dacă vă interesează care sunt ultimele tendinţe în literatura pentru copii şi tineret din State le puteţi afla din interviul lui Stevenson de aici.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: