roblogfest 2008

Ne-am înscris în competiţia de la roblogfest. Nominalizări se pot face până pe 14 februarie.

roblogfest.jpg

Anunțuri

7 răspunsuri

 1. Sa ne fie de folos!

  Oricum pentru noi cred ca ar fi trebuit sa inventeze categoria cel mai bun blog profesional 🙂 Poate ne incadram la cel mai bun blog la bussiness/tehnologie ca de, biblioteca e businessul nostru.

  Marin, daca tot ai cont nu ii nominalizezi si pe Marius http://altmarius.weblog.ro/ la cultura si pe Kosson http://kosson.lx.ro/ la business/tehnologie? Sau unde crezi tu ca se potrivesc mai bine.

 2. Ii las pe ei sa se inscrie.
  Am vazut pe site-ul lui kosson ( http://kosson.lx.ro/ ) ca a inceput un glosar de concordanta terminologica. Haideti sa-l completam, nu? Insa nu prea inteleg cum functioneaza si de ce nu l-a izolat intr-un modul ca sa fie ceva rotund si clar. Poate ne explica. Si sa facem (sa incepem) si noi ceva de genul unei enciclopedii a stiintelor informarii din perspectiva romaneasca. Instalam wikimedia undeva si lucram acolo. Ce spuneti?

 3. Va multumesc! Prin intermediul vostru, sper ca blogurile culturale, cele care au ceva de spus, sa inceapa sa domine b l o g o s f e r a. Prea mult suntem inundati de rafuieli personale si colective, prea nu suntem bagati in seama. Este timpul sa dovedim ca se pot face bloguri de calitate, cu oameni de calitate. Sincer, va urez sa cistigati titlul pe domeniul cultura, si de ce nu?, si pe cel de cel mai bun blog – macar la categoria jurizat, daca nu si la popular!

 4. Mulţumim Marius, dar nu uita că şi tu eşti parte a ProLibro şi ai contribuit la partea culturală a lui. Mie blogul tau mi se pare mai orientat spre cultura şi mai îndreptăţit să câştige. Prolibro mi se pare foarte bun ca blog colectiv dar acolo e vot public şi, nu ştiu de ce, asta mi se pare un dezavantaj. Poate mă înşel…

 5. Din ce am inteles eu, la categoria jurizat, sunt niste oameni care se pricep la domeniile lor. La categoria popular, intr-adevar nu trebuie sa ne facem iluzii. Votul popular intotdeuna este un dezavantaj pentru blogurile profesionale.
  Oricum, sper ca lucrurile sa se schimbe (incet-incet) si aici.

 6. salut, functionarea glosarului este cat se poate de explicita. Se adauga termenul, se apasa pe editeaza, intervine secventa in care se introduce corespondentul dupa care se apasa pe Trimite. Apare un anunt daca vrei sa introduci termenul. Se confirma si gata, termenul exista. Daca a fost gresit un termen acesta poate fi sters doar de administrator, deci va fi semnalat in consecinta si se modifica foarte usor.
  Glosarul poate fi accesar si separat nu numai din fereastra site-ului beneficiind de zona sa separata la http://kosson.lx.ro/glosar
  Pentru a vedea intr-o fereastra fisierul in baza caruia lucreaza scripturile, se poate accesa http://kosson.lx.ro/glosar/glosar.txt
  De asemenea poate fi investigat si logul la http://kosson.lx.ro/glosar/history.txt

  Exista si un wiki la http://wiki.kosson.ro pornit de vreo jumatate de an… dar acolo doresc sa realizam daca se poate cea mai riguroasa structurare care exista pentru stiintele informarii in tara noastra. Wiki-ul va fi bilingv cu administrarea si operarea in limba engleza.
  Pentru cei care intampina probleme si nu sunt obisnuiti cu sintaxa wiki, va rog sa consultati sistemul de asistenta existent la http://www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki/ro

  Intregul sistem de asistenta a fost tradus de comunitatea kosson cu ceva timp in urma tocmai pentru a folosi acestui modul al comunitatii..

  Cu drag si stima.

 7. Am uitat, pentru a edita un cuvat deja existent pentru a-i completa semantica, va rog, pur si simplu dai dublu click pe el ! 🙂

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: