Consorţiul European al Bibliotecilor Universităţilor de Ştiinţele Vieţii

Doamna profesor Gilda Eleonora Drăgănescu a postat în pagina de anunţuri pentru calendar a acestui blog un mesaj pe care îl mutăm pe prima pagină deoarece e prea important ca să se piardă printre comentarii şi este mai mult decât anunţarea unui eveniment.

Mesajul:

Incepind cu data de 1 ianuarie 2008, initiativa Bibliotecii Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi de a infiinta Consortiul European al Bibliotecilor Universitatilor de Stiintele Vietii – European Consortium of Life Sciences Unversity Libraries s-a finalizat. 15 Universitati Europene au semnat acordul de aderare. Statutul si Regulamentul sunt, ambele, redactate in forma finala, in limbile engleza, franceza si romana.
Prima intilnire, cu participare internationala, a Consortiului va avea loc in luna septembrie 2008.
Consortiul va edita publicatia trimestriala: Journal of Applied Research in Library Science. Publicatia va apare in limba engleza, pe suport de hirtie, si in limbile romana, engleza si franceza pe blogul Consortiului.
Blogul va putea fi accesat incepind cu data de 25 martie 2008.
Colegii care doresc sa publice articole in primul numar al JARLS, vor putea consulta macheta jurnalului pe blog.
Persoanele de contact pentru detalii: prof. Matilda Moisa, prof. Mirela Ambros.
Tot in luna septembrie, Biblioteca USAMV Iasi, va organiza un Workshop exploratoriu, in cadrul PNCDI II, Programul IDEI, cu tema Analiza cartii de patrimoniu din biblioteci:evaluarea gradului de degradare si stabilirea celor mai eficiente metode de revalorizare.
Unul din modulele de lucru ale Workshopului va prezenta rezultatele echipei mixte de cercetare a Bibliotecii cu privire la metodele de evaluare a gradului de degradare a obiectelor de patrimoniu pe suport celulozic si a protocolului de decontaminare a acestora.
Intrucit Workshopul are prevazut in program prelegeri pe tema Conservarii obiectelor de patrimoniu pe suport celulozic, ce urmeaza a fi sustinute de specialisti in domeniu, ii rugam pe colegii interesati sa-si anunte participarea in calitate de lector la adresa simonabotez@yahoo.com, dr. Simona Botez.
Transportul, cazarea si prestatia vor fi decontate.

Prof. dr. Gilda Eleonora Draganescu
Director Biblioteca USAMV Iasi

Reclame

Un răspuns

  1. Felicitari pentru stradanii. Brava !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: