• Ne-am mutat!

  Acest blog s-a mutat la www.prolibro.eu
 • Subscriem la:

 • Și eu sunt bibliotecar(ă)!
 • Ziua Eliberării Documentelor
 • Ne găsiți și pe:

 • RSS Calendar

 • RSS biblio_ro_feeds

 • RSS Presa despre biblioteci

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Selectie de linkuri

 • Foto ProLibro

 • Statistica blog

  • 584,661 accesari
 • Anunțuri

Bibliotecile şcolare chiar îşi fac treaba…

…acolo unde şi atunci când sunt susţinute. Pentru a vă convinge de aceasta vă invit să citiţi a treia ediţie a School Libraries Work! apărută în 2008. Este vorba de o cercetare care poate fi invocată ca argument atunci când bibliotecile şcolare sau publice cer resurse suplimentare.

Bibliotecile şcolare sunt considerate Cenuşărese şi în State doar că aici biblioteca este o componentă de bază a procesului de învăţate iar asta se reflectă şi în buget şi în status.

 

Anunțuri

5 răspunsuri

 1. Dupa aprticiparea la cursul tinut de doaman Hermina Angelescu si dupa rasfoirea cestei reviste, imi vine sa ma mut in USA. Oare cand se vor reglementa si la noi lucrurile ce tin de profesia de bibliotecar? Oare Comisia Nationala cand va avea atributii serioase pe care sa si le poata impune in MEdC? Sper ca macar cei tineri sa apuce cate ceva.

 2. Draga Diana, nici in USA lucrurile nu stau foarte bine…Au si ei aici multe probleme dar au un alt mod de a le rezolva sau macar de a incerca sa le rezolve. Oamenii din State au vazut de multe ori cum o idee, un om, o comunitate pot schimba lucrurile, pot lupta pentru drepturile lor si pot castiga. Asta te ajuta foarte mult atunci cand, se mai intampla, dai peste ziduri care iti ingradesc activitatea…Pornesti la lupta cu un avantaj pe care noi nu il prea avem: pornesti stiind ca se poate!
  (Cumva legat de asta va recomand clipul facut pornind de la discursul lui Barak Obama Yes, we can! Fiti foarte atenti la cuvinte…)
  La noi, chiar si cei care vor sa faca ceva pornesc la drum convinsi ca vor face compromisuri si ca oricum nu pot obtine ceea ce doresc pentru bibliotecile lor. Ca sa nu mai spun ca in incercarea lor de multe ori sunt singuri si nu gasesc nici un sprijin. Probabil ca multi vor spune ca asta e realitatea in care traim…eu cred ca e doar o stare de dezamagire continua in care traiesc bibliotecarii si din care nu pot sa iasa singuri si, evident, nimeni nu are interesul sa-i scoata de acolo. Dar mai cred ca ne putem schimba: Yes, we can!

 3. Claudia, eu am constiinta impacata in privinta atitudinii. Eu am lucrat mult ca sa misc ceva pe plan local , in comunitatea bibliotecarilor scolari din Maramures. Dar omul mai si oboseste. E foarte greu sa lupti cu inertia din institutii asa, de unul singur. Sau, aproape de una singura, ca sa nu fiu lipsita de modestie.
  Oricum , eu toata viata mi-am ghidat-o dupa „Yes, I can”. Altfel m-as fi considerat o molusca, nu om care mai are in spate si o oarecare pregatire profesionala.
  Eu astept de acum tineretul, care are mare potential, doar ca ar trebui putin stimulat . Dar, vorba ta, nu are nimeni interesul sa-i scoata in fata. Pacat, mare pacat.

 4. In zilele de 5 / 7 noiembrie 2008, am avut parte de un regal de BIBLIOTECA. La Conferinta Nationala Bibliotecile scolare – intre Gutenberg si Google, organizata de CCD Gr. Tabacaru Bacau, am asistat cu entuziasm la o desfasurare culturala impresionanta. Gazda si colega nostra Oana Jianu, a combinat atat de natural profesinalismul cu sinceritatea si bunul simt, incat a reusit sa creeze o bresa in uitarea necinstita a muncii noastre si sa scoata la iveala traditia si demnitatea identitara a bibliotecarului scolar. Trebuia sa fiti la CCD Bacau ca sa intelegeti aceste putine cuvinte. Felicitari Oanei si colaboratorilor sai.

 5. Subscriu la comentariul de mai sus. Revin cu detalii in cursul zilei de maine.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: