Sa ne cunoastem (proiect national? interesati?)

Nu stiu mai nimic despre piata hartilor si a ghidurilor turistice din Romania, dar stiu ca nu exista o harta (a tarii) cu toate bibliotecile din Romania. Atat, doar bibliotecile (si bineinteles bibliotecarii). Ghidul/harta ar putea contine informatii incepand de la spatiul si colectiile bibliotecilor – pana la personal, orar, inscrieri…etc. E un proiect de prea mari dimensiuni? Ok, atunci sa apara pe volume.

Nu este important un astfel de obiect? Sa fim seriosi. De ce sa avem nevoie de comferinte sau seminarii sau mai stiu eu ce intalniri protocolare pentru a ne vizita bibliotecile? Si nu numai atat, odata intocmita o astfel de harta, varianta electronica e ca si infaptuita. Si carui bibliotecar nu i-ar folosi o astfel de harta? Credeti ca nu?

Cine sa o faca? De ce nu ar putea fi asta unul din proiectele Bibliotecii Nationale? Poate cu ocazia asta ajungem sa ne cunoastem. Interesati?

Reclame

4 răspunsuri

 1. Felicitari Marius pentru entuziasm (desi ma faci sa ma simt batrana:)

  Prolibro a initiat ceva asemanator pentru bibliotecile publice aici Ideea de a adauga toate celelalte biblioteci e foarte buna.
  Crearea unei baze de date nu e foarte grea. Mai greu este cu adaugarea informatiei. Ai auzit de GIS? Stiu pe cineva care ne poate ajuta sa mapam datele stranse…
  Dupa cum reiese din text sunt interesata de proiect.

  Un sfat insa: mare grija sa nu te apuci de prea multe proiecte in acelasi timp si sa nu le poti sustine…

 2. Acest „proiect” e deocamdata idea unui proiect.(Cu asta nu o elimin). Am postat-o pentru a atrage atentia unei astfel de abordari. Exista timp pentru multe si pentru multi, de aceea sper ca lumea sa reactioneze intr-un fel sau altul si sa accepte si ideile altora: am mentionat Biblioteca Nationala pentru ca ar fi cea mai in masura sa coordoneze un astfel de proiect care mi se pare extrem de practic si cu „urmari” pozitive.
  (va urma?)

 3. va urma ->

  I’m glad you agree with my ideas and yes it would nice if this could be done with people that really feel there are things to be done, and more than that, people who know how to do things.
  We could give it a go if everything (and by everything I mean school and all related to it) ends well. Two projects aren’t that much although its everything I think about now (well… actually not everything cause I still have my „Library Space” to think about )
  (we’ll talk more about this) (hopefully) 🙂

 4. Ideile nu ajuta foarte mult bibliotecile daca nu sunt si puse in practica. Din experienta mea de pana acum, nu e suficient sa prezinti ideea, trebuie sa mergi sa o explici celor care ar putea fi interesati de ea (in acest caz Biblioteca Nationala). Ca sa faci asta trebuie sa treci de la stadiul de idee la stadiul de proiect, in sensul ca dai o forma tangibila acelei idei. Cum anume ai vede tu realizata aceasta idee, cu cat mai multe detalii.

  Uite, de exemplu eu as merge mai degraba direct pe o varianta digitala, in care in cea mai mare parte bibliotecile sa-si adauge singure datele si apoi, cand se va considera ca sunt adunate toate datele, sa fie tiparita. Cred ca varianata mea e un pic diferita de a ta:)

  Apoi ar mai trebui vazut ce s-a facut asemanator de catre biblioteci din alte tari, cine din Romania ar fi interesat sa sustina dpdv tehnic (Cimec,ICI) si financiar (IREX?) acest proiect.

  Apoi, aduni(adunam) totul intr-ul text pe care il trimiti Bibliotecii Nationale. Si apoi, in functie de raspunsul lor, mergem mai departe…

  🙂

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: