A.A.B. (Asociatia Absolventilor de Biblioteconomie) (?)

1. Inca o Asociatie? Mai are sens?

2. Ce scop ar putea avea aceasta Asociatie?

3. Exista destul de multi absolventi care sa-si doreasca o astfel de grupare?

4. Ar fi necesara o relatie cu ABR?

5. Care ar fi primul pas?

6. Cine sa sustina existenta unei astfel de grupari?

Aceste intrebari isi asteapta raspunsurile, critice sau de orice alta natura. A.A.B. ar fi o organizatie/grupare strict studenteasca, care si-ar putea castiga noii membrii odata cu fiecare generatie de absolventi de biblioteconomie, astfel avand acces la un constant re-freshment.

Intrebarile sunt oarecum auto-critice (pot fi privite si astfel). Nu stiu daca sunt detul de multi studenti, daca sunt at all, pe acest blog, so if possible spread the news of a future „gathering”; but first answer the questions.

Voi reveni cu mai multe detalii/intrebari/raspunsuri (daca e cazul).

Reclame

6 răspunsuri

 1. Pentru primele trei intrebari nu as putea sa dau niste raspunsuri acum. In ceea ce priveste numarul de absolventi interesati, e oarecum problematic dar cred ca s-ar forma un grup interesant/interesat – mai ales ca anul acesta vor absolvii si anul 3 si 4.
  Intrebarea 4 – cred ca da, ar trebui create relatii cu alte asociatii de acelasi gen care sa ne sustina din mai multe puncte de vedere. Primul pas.. sa raspandim ideea …. Probabil ca o sa avem nevoie de mult sprijin ca sa consolidam asa ceva..
  Un aspect care nu pot sa m-il definesc: daca este doar pentru absolventi care este perioada necesara de prezenta in asociatie, 1 an, 2, 5 ? si in functie de asta se leaga foarte mult si continuitatea unei astfel de asociatii?!

 2. Mie mi s-ar parea normal ca absolventii de biblioteconomie sa se inscrie direct in asociatiile profesionale existente si sa inceapa sa se implice activ in activitatile lor. Ideea ta cred ca se poate aplica in cadrul acestor asociatii, pentru a ii incuraja pe studentii la biblioteconomie sa se implice, sa inteleaga cat mai devreme ce inseamna sau ce ar trebui sa insemne o asociatie profesionala. Asadar eu raspund la intrebarile tale gandindu-ma la o mini-asociatie/diviziune a studentilor la biblioteconomie in cadrul asociatiilor existente:
  1:NU
  2. O diviziuni a studentilor la biblioteconomie in cadrul unei asociatii profesionale ar trebui sa le dea acestor studenti posibilitatea sa participe la discutiile profesionale care au loc.
  3.Cred ca da;
  4.Neaparat; dar cred ca nici ANBPR nu trebuie uitata;
  5. Sa intrebi asociatiile in ce masura sunt interesate de aceasta idee;
  6.Asociatiile profesionale ar trebui sa incurajeze studentii sa se inscrie si sa participe la evenimentele organizate de ele.

  Ca sa vedeti ca astfel de diviziuni pentru studenti se intalnesc si la asociatii profesionale de prin alte parti:ALA Student Chapter

 3. Singurul lucru pe care pot sa-l spun deocamdata este faptul ca acest, eventual, AAB ar putea fi grupul care sa puna pe picioare The Reading Manifesto. 🙂

  Lorena, in ce priveste perioada de „existenta” in interiorul grupului: 🙂 nu vor exista „limite”. De ce ar fi:) ? Nici nu m-am gandit la asta. Whoever joins the group, will be part of it as long he/she will desire. In ce priveste cele spuse despre re-freshment 🙂 … va fi doar o metoda de dezvoltare a „colectiilor”.

  Va doresc o vacanta placuta dear people.
  „See” you in a week or so. 🙂

 4. exista niste grupuri se yahoo si g-mail pentru absolventii de biblio din diferite orase, cel putin cei pe care ii stiu nu sunt foarte entuziasmati. Da poate daca e ceva mai mare, pe tara, e mai altfel.

 5. In legatura cu ce nu sunt multumiti / entuziasmati?
  De ce nu ii invitati aici? As putea primi o adresa de mail la care pot fi contactati? Ar fi excelent. 🙂

 6. Eu răspund aşa:

  1. Da, ar fi o idee foarte buna. Însă, din activitatea redusă de pe blog şi pe Internet în general a studenţilor la aceste facultăţi, îmi dau seama că poate fi vorba de un mediu la fel de frigid (scuze de expresie) ca şi cel pe care încearcă această idee a ta sa-l evite.

  2. Scopul ar fi să separe apele şi să construiască un nou proiect pentru biblioteconomia românească independent de ceea ce există acum. Bineînţeles că ar fi şi o ieşire din izolare şi în funcţie de activitatea desfăşurată ar putea căpăta influenţă.

  3. Am răspuns deja. Nu prea cred, dar lucrurile se schimbă în fiecare zi. Depinde şi de cei care au iniţiativa acestei asociaţii, de cum ştiu să-i mobilizeze pe aceşti oameni.

  4. Ar fi necesară o relaţie cu ABR-ul deoarece este în acest moment cea mai puternică asociaţie profesională.

  5. Desenarea unei viziuni, contactarea oamenilor şi înscrierea la tribunal.

  6. În primul rând membrii, facultăţile respective, proiectele şi sponsorii.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: