Pentru cei din zona Clujului

Biblioteca pubică din Cluj a câştigat concursul de participare comunitară IREX cu proiectul Bibliotecaradio şi m-au convins că sunt interesaţi să îşi ajute publicul în folosirea tehnologiei.  Aşa că următorul anunţ se poate să fie de interes pentru utilizatorii lor. Dar sunt convinsă că multe din bibliotecile din zonă au printre utilizatori tineri care visează să devină regizori aşa că dacă ştiţi pe cineva spuneţi mai departe:

Au început înscrierile pentru workshopul de film „Let’s go digital”. El va avea loc în paralel cu TIFF între 30 mai şi 8 iunie. Potrivit organizatorilor, workshopul se adreseaza tinerilor din toata tara, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Timp de 10 zile, participantii Let’s Go Digital! au ocazia sa cunoasca bazele creatiei cinematografice din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. La final, cele 5 echipe formate din cate 3 participanti realizeaza 5 filme de scurt metraj cu o durata de aproximativ 5 minute.

Mai multe informaţii despre cum se aplică se găsesc aici.

Probabil veţi spune: ce are totuşi acest workshop cu biblioteca? Are a face, cred eu, cu ceea ce spunea  Ray Bradbury în filmul dintr-un post anterior: You are looking for yourself in the library. Biblioteca în forma ei actuală nu poate susţine căutările tinerilor care se pregătesc pentru a fi competitivi într-o viitoare societate informaţională dar poate cel puţin să îşi informeze utilizatorii despre astfel de evenimente.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: