“FAMILIA ROMÂNĂ”

Eveniment de cultura si spiritualitate la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare: lansarea nr.1 al revistei mentionata in titlu, marti, 27.05. 2008 (puteţi descărca acest număr de aici).

Este o revista de solidaritate pentru romanii de pretutindeni care, din motive financiare nu va mai aparea la Oradea , ci la Baia Mare.

Iata cum, un colectiv harnic si daruit comunitatii , nu numai celei locale, dar, iata de pe intreg mapamondul, scoate de sub tipar a doua revista. Poate v-ati intrebat de ce Ioana Dragota nu v-a mai scris in ultimul timp – pai, iata ce a ispravit colega noastra: este redactor sef adjunct al revistei! O felicitam si-i dorim sanatate sa poata duce aceasta revista la aceleasi standarde la care se prezinta primul numar.

Revista se prezinta singura, cu truditorii ei cu tot si cu toti colaboratorii. O gasiti pe site-ul www.bibliotecamm.ro.

Eu am sa va mai spun doar , ca am avut privilegiul de a fi invitata la lansare si am petrecut doua ore cu o incarcatura emotionala greu de descris, intr-o companie foarte selecta. S-au spus lucruri cu greutate stiintifica pentru ca a fost prezenta “crema” intelectualitatii maramuresene, precum si personalitati de pe alte meleaguri: profesori universitari, presedinti de asociatii romanesti din tara si din tari vecine unde vietuiesc romani.

Eu va invit la lectura!

Anunțuri

3 răspunsuri

 1. Multmesc mult de semnalare. Banuiam eu ca Ioana lucreaza la ceva 🙂 Am rasfoit revista si arata bine, e muncita. Spor la munca in continuare si sper ca Ioana sa mai ajunga si pe aici macar din cand in cand.

 2. da, interesant activismul acesta national al bibliotecii baimarene. si contrar a ceea ce s-ar putea crede, foarte european. identitatea nationala care este o diferenta pentru care trebuie luptat nu trebuie lasata numai la dispozitia manipulatorilor si ignarilor. sa spui ca esti mandru ca esti romani a ajuns un lucru jenant , este ca o autocompromitere. sunt mandru ca sunt roman pentru ca asta sunt, pentru ca sunt diferit, nu pentru ca sunt mai bun decat altii.
  iar romanii sunt o familie, nu o tara, cum bine se spune.
  daca e pe mainile Ioanei, va iesi o treaba buna. felicitari!

 3. Dragi prieteni,

  Va mulţumesc frumos pentru mediatizare şi încurajări.
  Părerile voastre sunt foarte importante pentru mine. (Recunosc că am avut emoţii.)

  În ceea ce mă priveşte, trebuie să precizez că sunt doar o rotiţă într-un angrenaj ale cărui dimensiuni abia pot să le întrezăresc. Faptul că biblioteca noastră a preluat editarea revistei „Familia română” se integrează preocupărilor ei constante pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor, dar este şi o mare responsabilitate. Revista se poate susţine doar dacă funcţionează ca un spaţiu de întâlnire, aşa că opiniile, sugestiile şi colaborările tuturor sunt aşteptate cu viu interes. Un mod de a ne ajuta, este să faceţi cunoscută revista tuturor celor care credeţi că pot fi interesaţi sau potenţiali colaboratori.

  Cum bine sugerează Marian, lumea nu este frumoasă decât în diversitatea ei, iar limba română este, printre altele, modul nostru particular de a cunoaşte lumea.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: