Bibliotecar în Canada…o meserie bună

Acum câteva zile am fost descoperiţi de către Mihaela Ardeleanu, masteranta la EBSI in Montreal, Canada. Ea şi-a făcut un blog Bibliotecar în Canada pentru a putea comunica cu alţi studenţi romani din Canada care studiază în acest domeniu. Se pare că sunt destui compatrioţi de-ai noştri care studiază biblioteconomie(în anul Mihaelei sunt 4). După cum mi-a spus Mihaela, parte din ei au făcut studii de specialitate din România dar nu le sunt recunoscute aşa că se întorc la şcoala. Oricum diferenţele tehnologice sunt mari între noi şi canadieni aşa că  suntnecesare aceste cursuri. Ceea  ce e interesant însă este faptul ca sunt şi studenţi care se reprofilează: aleg să facă un master de biblioteconomie pentru că le place şi pentru că oferă posibilitatea unei slujbe bune. La noi câţi consideră că a face biblioteconomie îţi va aduce o slujbă bună după?

Ce are Mihaela pe blog imi place şi mi se pare ca blogul e foarte interesant structurat. Pe lângă posturi mai are linkuri sper cataloagele unor biblioteci, asociaţii profesionale şi, ceea ce mi-a plăcut mie foarte mult, linkuri spre anunţuri cu locuri de muncă. Unde se găsesc anunţuri asemănătoare pentru locurile disponibile din bibliotecile din România?

Mă bucur mult că există acest blog şi aşteptăm semnalări cât mai interesante.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Draga Claudia,
    Nu stiam ca suntem con-orasene. Iti multumesc mult pentru carti. A fost o surpriza extrem de placuta sa primesc pachetul de la mama ta. In graba, cred ca am notat grsit adresa si , ca atare , nu ti-a mers mesajul meu. Iti doresc sa-ti mearga foarte bine si te asteptam acasa in calitate de specialist! Te imbratisez. Diana

  2. Draga Diana, sper ca ceea ce ti-am trimis se va dovedi util. Spor la treaba!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: