Bibliotecari care promovează lectura pe bloguri

Acesta nu este un post complet…sper să mă ajutaţi să îl completez cu alte bloguri.

Pe Internet se găsesc multe cluburi de lectură, se recomandă cărţi ca între prieteni. Tot citind recomandarile lor mă tot gândem de ce nu am prea văzut bibliotecari care să recomande cărţi cu aceeaşi căldură. Puţinele locuri unde bibliotecile recomandă cărţi nu sunt foarte primitoare.

Astăzi am descoperit însă gingasia.blogspot.com, un blog dedicat literaturii, ştiinţei informării si iubitorilor de carte şi sunt foarte fericită. Există pe acest blog o căldură atât de primitoare că m-am uitat citindu-l. Mi-a plăcut secţiunea intitulată Să citim împreună în care se fac lunar recomandări dintre ultimele apariţii editoriale. De asemena pe blog sunt 23 de posturi care au ca tag biblioteca iar printre ele am găsit multe lucruri interesante.

Se recomandă cu căldură!

Reclame

6 răspunsuri

 1. cand aveti ragaz si dor de muzica romaneasca, clipiti si pe
  http://folk4noi.wordpress.com
  iar de va place, dati-mi de veste…
  zile frumoase, voua, iubitori ai cartilor!

 2. Lucas, am inteles ca esti prieten cu Ioana dar nu stiu sigur de esti bibliotecar. Esti?

 3. Putina autopromovare nu strica, asa incit: de astazi, 5 septembrie 2008, editura Cartier isi promoveaza noile aparitii editoriale si prin sistemul de bloguri altmarius. Promovarea consta nu numai in prezentarea autorului si a titlui, ci si publicarea unor largi extrase din continutul cartilor, in avanpremiera absoluta, pe blogurile:
  -altmarius la http://altmarius.weblog.ro/,
  -altmariusliterar la http://altmariusliterar.weblog.ro/,
  -altmariusistoric la http://altmariusistoric.weblog.ro/.
  Aceasta modalitate de lansare a cartilor se vrea si una de promovare a lecturii prin intermediul mijloacelor electronice.

 4. Pai daca e autopromovare asa sa fie pana la capat. Altmarius adica Marius Ionescu de la Biblioteca Metropolitana Bucuresti mai are si blogurile:
  *altmarius2 la http://altmarius2.weblog.ro/ despre biblioteca de presa unde lucreaza,
  *altmarius despre film la http://altmariusfilm.weblog.ro/ ,
  *altmarius despre muzica clasica la http://altmariusclassic.weblog.ro/ .
  Mi-a scapat ceva?

  Si mai zicea cineva ca doar tinerii au energie 🙂 Spor Marius!

 5. Claudia, iti multumesc pentru aprecieri. Ar mai fi altmariusart si altmarius3 (rock) – dar acestea sunt mai mult de nisa. Mai sunt, in mod experimental, si pe alte platforme (blogspot si wordpress)

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: