Access to Learning Award (ATLA) 2009

Fundaţia Bill şi Melinda Gates anunţă Access to Learning Award (ATLA) pentru 2009

Dacă biblioteca ta sau o instituţie similară din afara Statelor Unite oferă acces public la informaţii pe calculatoare şi oferă internet gratis utilizatorilor, atunci eşti invitat să aplici la concursul anual pentru Access to Learning Award (ATLA). Acest premiu recunoaşte rezultatele excelente obţinute de biblioteci publice sau instituţii similare în asigurarea accesului la informaţii. Câştigătorul va primi un premiu de un milion de dolari.

Broşura, aplicaţia şi mai multe informaţii despre cum se aplică pentru premiul ATLA pentru 2009 se găsesc la: www.gatesfoundation.org/GlobalDevelopment/GlobalLibraries/AccessLearningAward/
31 octombrie 2008 este data până la care pot fi trimise aplicaţiile .

[text tradus dintr-un mail care anunţă oficial deschiderea acestui concurs]

Nouă ne e greu să ne imaginăm nu numai ce am face cu 1 milion de dolari dar şi că truda bibliotecarilor de a-i ajuta pe utilizatori să acceseze informaţii poate fi răplătită…Vă recomand să vă uitaţi un pic la ce proiecte au fost premiate în anii trecuţi. Mi-ar place să văd proiecte din România participând (măcar) la acest concurs…mă ofer voluntar să vă ajut la scrierea sau revizuirea aplicaţiei.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: