Ce inseamna sa fii o biblioteca?

Ce inseamna sa fii o biblioteca?

Intr-un oras. Intr-un secol. In tranzitie. In centrul unei mase de oameni, a unei comunitati. Modificata si pierduta intre degetele stiintei. Sub tutela unei puteri, organizata si teoretizata la culme in ultimul secol.

Intr-un context in care politica organizationala e marcata de trecerea de la “pedanteria” mecanica la pedanteria digitala, la electronic, la “e”, la multimedia. Intr-un sir de societati in interiorul carora orice fel de oranduire radicala a dat gres (comunism, fascism, nazism). Intr-o perioada istorica care depreciaza cuvantul individului si tine cont doar de grupuri, mase ce cuvanteaza in cor. Intr-un joc de-a umanismul, in care cifrele (orice ar reprezenta ele, notele studentilor, salarii, mita) sunt mai importante decat “eu”-ul. Intr-un modernism tarziu unde politica militara si consumul de “obiecte” si ambalaje sunt trand-ul oficial in viata sociala.

Ce inseamna sa fii o biblioteca?

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Foarte frumos formulata intrebarea ta. Biblioteca ar putea inseamna o optiune…Indiferent cine esti si care e trecutul tau in biblioteca iti poti gasi „eu”-ul.

    Mi se pare uimitoare asemnarea dintre biserica si biblioteca…Ambele ofera oamenilor posibilitatea sa acceada cunoasterea si ii ajuta astfel sa fie mai buni.

  2. Uite si biblioteci fericite:
    gingasia.blogspot.com

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: