O vizită la Muzeul Ţăranului Român

Pentru că tot am intrat în vacanţă, m-am gândit să vă invit pe cei care au copii mai măricei când aveţi un pic de timp liber să mergeti într-o vizită la Muzeul Ţăranului Român unde are loc Atelierul de creativitate care se desfăşoară între  1 iulie şi 1 august 2008.  Atelierul este destinat copiilor intre 7-18 ani, unde spun organizatorii timpul înseamna altceva decat computer si televizor.

 Cursurile propuse dau frau liber imaginaţiei şi creativităţii: fotografie, ceramică, atelier de hârtie manuală, audiţii muzicale, lecţioare de etnologie, poveşti, desenat, brodat, croit, ţesut, ateliere de construit instrumente muzicale şi altele reprezentând o listă atrăgătoare de activităţi pentru copii în timpul vacanţei de vară. Biletul de intrare costă 10 lei. Pentru mai multe informaţii privind Programul Atelierului îl puteti consulta la urmatoarea adresă: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/index.php?page=publicatii&link=27 

Mi-a plăcut mult îndemnul lor de pe prima pagină a site-ului Muzeului Tăranului Român:

Ia un loc, citeste si foloseste

Reclame

Un răspuns

  1. Nu are legatura stricta cu tematica blogului, dar e binevenita invitatia. Ceea ce le lipseste institutiilor de cultura romanesti sunt proiectele si marketingul. Aici, in Valencia, tot timpul apar in ziare universitatile care au facut nu stiu ce studiu despre somn sau studii revolutionare despre energii nu stiu de care. Biblioteca municipala despre a carui afis am mai pomenit a aparut astazi la televizor cum ca are un bibliobus si merge cu el pe plaja unde iti poti face si un permis (de fapt un fel de precarnet pe care il transformi in permis cand mergi la biblioteca propriu-zisa). Sloganul „foarte aproape de tine” care este si pe bibliobusul ce circula prin oras este completat cu altele: „biblioteca in strada” sau „cultura in fiecare colt al orasului”. Se pune accent pe activitati de „agrement pedagogic”.
    Institutiile romanesti parca sunt previzibile in actiunile lor, nu se remarca.
    Muzeul Taranului Roman a fost o exceptie.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: