Conferinţă Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România

Pe blogul ABR este anunţată în mod oficial conferinţa din acest an. Ea este organizată la Biblioteca Universităţii din Piteşti şi va avea loc pe 17-19 septembrie 2008. Mai multe detalii găsiţi aici.

În acelaşi post este anunţat concursul pentru premiul Ioan Bianu care, în acest an, este în valoare de 250lei. Conform regulamentului:

Premiul se acordă câte unui membru ABR din fiecare dintre diviziunile asociaţiei: Biblioteci naţionale, Biblioteci universitare, Biblioteci publice, Biblioteci şcolare şi Biblioteci specializate.

Pot candida pentru obţinerea premiului bibliotecarii care s-au remarcat printr-o activitate profesională şi ştiinţifică deosebită.

Nu se spune şi ce înseamnă de fapt acest premiu, care ar fi motivele (altele decât financiare) pentru care un bibliotecar şi-ar depune dosarul. Eu cred că este un mod de a ii face cunoscuţi pe cei care lucrează cu profesionalism pentru bibliotecile lor. Tot din regulament, criteriile de acordare a punctajelor sunt:

  1. Formare profesională (studii de specialitate, cursuri de perfecţionare) maxim 20 puncte
  2. Activitatea ştiinţifică (lucrări publicate, comunicări susţinute, participarea la proiecte de cercetare etc.) maxim 30 puncte
  3. Gradul de implicare în activitatea profesională maxim 25 puncte
  4. Activitatea desfăşurată în cadrul ABR maxim 25 puncte

Sunt câţiva bibliotecari, membrii ABR care participă activ la acest blog ceea ce, cred eu, le creşte punctajul pentru gradul de implicare în activitatea profesională.  🙂

Data limită pentru înscrierea la concurs este 1 septembrie. Baftă tuturor celor care vor participa!

Reclame

Un răspuns

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: