Belarus National Library

Reclame

9 răspunsuri

 1. If interested… more info about the building and also a number of photos here -> http://www.slideshare.net/maller/minsk-national-library-of-belarus#

 2. Astept in continuare un raspuns la oferta de colaborare, leafglass…

 3. Uite şi situl de prezentare a noii clădiri: http://old.nlb.by/newbuilding/areas.php
  Au şi telelift în clădire şi descrierile spaţiilor pe web…deci se poate. Dorinţă să fie.
  Au până şi numerele de cont unde cei care doreau puteau să contribuie financiar la construirea ei…Noi avem aşa ceva?

 4. Nu, Claudia, si nici nu vom avea in aceasta viata… Clasa politica este preocupata de lucruri mult mai lumesti decit realizarea unei biblioteci, fie ea Nationala…

 5. Nu, Claudia, si nici nu vom avea in aceasta viata…
  Clasa politica la noi este preocupata de lucruri mai pamintene, decit realizarea unei Biblioteci, fie ea Nationala…

 6. altMarius, sa faci un site prezentabil, cu informatii utile şi să iniţiezi o campanie prin care oamenii să poatra ajuta la construirea acestei instituţii, să fie întrebaţi ce doresc de la noua bibliotecă nu ţine de clasa politică…poate de politica din biblioteci…dar asta e altă treabă.

 7. Cred că am mai auzit aceste laude la adresa bibliotecii de acolo. De fapt lucrurile sunt mai incurcate, să nu ne luam după aparenţe. De fapt Belarus este o ţară cu o dictatură feroce, în care nu există practic presă liberă iar difuzarea se face centralizat în scopul cenzurării. În Belarus există site-uri care sunt ilegale din motive politice iar legea îi obligă pe proprietarii de cybercafe-uri sa-i denunţe pe vizitatorii acestora. Istoricul navigării pe ultimele 12 luni este înregistrat iar accesul la Internet este monopolizat. Colac peste pupăză, marea bibliotecă, care în acest context poate fi analizată mai curând din perspectiva „arhitecturii puterii”, proiectează pe faţadă nu numai luminiţe cum se vede în film dar şi imaginea conducătorului iubit, Alexandre Lukashenko, cum puteţi vedea în această poză: http://flickr.com/photos/8344166@N08/496827312/sizes/o/

 8. si la ei apare curcubeul în momentele importante ale istoriei…:) Cred că sunt foarte bune precizările făcute de tine.
  Da Marin, e clar că alta situaţia e alta in Belarus în ceea ce priveşte libertatea de informare şi exprimare. Dar noi nu vorbim de asta aici ci de spaţiu de bibliotecă. Iar modul în care au horărât cei din Belarus să-şi facă biblioteca este şi arhitectura puterii dar şi cea a bibliotecii. În URSS şcoala de biblioteconomie nu a fost considerată inutilă şi sunt absolut convinsa ca acest lucru îşi spune cuvântul în fostele republici.

  Mie, mai ales pentru un stat ca Belarus situl bibliotecii Nationale mi se pare impresionant…mai ales dacă îl comparăm cu situl Bibliotecii noastre Naţionale . Uită-te şi zi-mi cum ţi se pare.

  Se poate ca multe lucruri să fie doar de faţadă dar ce ne împiedică pe noi să aveam o prezentare aşa de bună a bibliotecii noastre dublată de acces liber?

 9. dear altmarius, tocmai mi-am creat contul pe weblog.ro
  adresa e: secondword.weblog.ro
  astept indicatii 🙂

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: