Concursul de participare comunitară pentru luna iunie

Astăzi are loc jurizarea proiectelor participante la CPC pe luna iunie. Ele sunt 5 la număr semn clar că bibliotecile sunt în vacanţă (…sigur nu înseamnă că nu mai e nevoie de bani pentru a aduce tehnologia in biblioteci)

Am trecut prin programe şi iată ce părere mi-au făcut:

Dacă nu am uitat eu de tot regulamentul concursului, programul celor din Carei, deşi interesant pentru comunitate, nu se potriveste in CPC. Accentul pe comunitate este pus destul de bine dar lipseste cel pe tehnologie.

Cei din Cristineşti, judetul Botosani au scris bine proiectul dar e un pic cam neclar cum vor decurge lucrurile. E interesant ca se propune o colaborare a bibliotecii cu Punctul de Acces Public la informatie deja existent în comună. Din păcate biblioteca nu este implicată foarte activ în ceea ce presupune acest proiect…

Biblioteca din Grădiştea, judeţul Vâlcea vrea, împreună cu educatori din sat să realizeze o pagina web si materiale multimedia care să prezinte patrimoniul zonei. Ideea nu e nouă, nici rea neapărat doar ca implicare comunitaţii e minimă, doar ca utilizator.

Proiectul celor de la Sândominic este cel mai bine scris şi propune crearea unei ediţii online a ziarului local (care apare deja de 4 ani, are un tiraj de 1000 de exemplare şi este editat la unicul calculator din biblioteca locală) Proiectul e bun şi din nou face legătura dintre biblioteca şi Clubul de internet public local.Am aşa o mică tristeţe: biblioteca e doar de formă ea oferind doar un bun prilej de finantare. Reped proiectul e foarte bun şi e clar că oameni din comunitate chiar o sa investescă în acest proiect.

Cei din Cîmpulung Muşcel, Argeş, oferă sesiuni de utilizare a softwareului educaţional şi a internetului tinerilor din familiile cu venituri mici din localitate. Aceste sesiuni vot fi susţinute de voluntari cred (nu e foarte clar) şi vor avea loc în bibliotecă.

Pe cine aş vota eu? Ar trebui să aleg între Sândominic şi Câmpulung. Sândominic are un proiect bine scris şi o comunitate puternică, activă. Câmpulung are idee buna, voluntari, copii care au nevoie de acest program. Voi pe cine aţi vota? E greu de ales iar eu aş lăsa punctajele să decidă…şi cred că Sândominic ar câştiga.

Să vedem ce zice juriul!

Anunțuri

Un răspuns

  1. Pentru cei interesati CPC pentru luna iunie a fost castigat de cei din Sandominic.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: