Cititul la cort

Vacanţele sunt în toi. Fiecare cu drumurile lui, cu relaxarea lui: la mare, la munte, hai-hui prin lume sau prin România. Cartea este de obicei un prieten bun de vacanţă. Din vacanţele mele din România ştiu că dacă vroiai să citeşti ceva îţi aduceai de acasă cartea sau o cumpărai de la chioscurile-librariile din zonă. Dacă aveai noroc şi prieteni puteai să te imprumuţi.

Books to borrow or exchange

Books to borrow or exchange

Zilele trecute am aflat însă că, cu un pic de buna-voinţă, copiii şi adulţii se pot bucura de cititul unor cărţi fără să cheltuie bani cât timp stau … cu cortul de exemplu.

Într-un camping de pe malul lacului Michigan, plin de turişti, sub un acoperiş, pe o masă, stăteau patru lăzi în care erau cărţi: pentru preşcolari, şcolari, cărţi de ficţiune pentru adulţi şi reviste şi alte materiale. Nu le păzea nimeni. Şi aproape de fiecare data când treceam pe acolo cineva căuta prin acele cutii. Copiii cu care eram au fost mulţumiţi de oferta din lada de sub acoperiş aşa că pot spune că am avut acces la o bibliotecă bună în minivacanţa aceasta.

Voi? De unde aţi făcut rost de cărţi în locurile prin care aţi umblat în vara aceasta?

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: