Pliny bibliotecarul

Tord Høivik este profesor de bibioteconomie şi ştiinţa informării la colegiul universitar Oslo. Aşa cum stă scris în descrierea blogului lui Pinty the librarian, acesta este un frate mai mic al blogului scris în norvegiană Plinius.

Iată un interviu realizat de către Ivan Chew cunoscut ca Ramblinglibrarian cu Pliny bibliotecarul. (Interviul a fost realizat în acest an la IFLA )

După IFLA 2008 Tord Høivik a încercat să facă o mapare a blogurilor unde s-a scris despre această conferinţă. ProLibro a fost inclus încă din prima listă şi bibliotecarii români au primit o încurajare cu această ocazie.

Pro Libro. Blog colectiv de bibliotecenomie.  I did some research in Bucharest 35 years ago – and visited the country again in 2005. Foarte bune! Go, go, Rumania!

Prima listă de bloguri a fost urmată de o a doua mai completă unde blogurile sunt listate pe categorii iar cele instituţionale sunt destul de numeroase (associaţii, departamente de biblioteconomie, organizaţii). Foarte interesant 🙂

Profesorul Tord Høivik a menţionat cercetările şi călătoriile sale în România şi mă gândem să vă întreb cine a asistat la o prezentare ţinută de el? Cum vi s-a părut?  Tot de pe blogul lui am aflat mai multe despre  seminarul organizat de BCU Bucureşti şi CIMEC în 2005 (dacă nu mă înşel) deoarece există acolo o categorie intitulată Romania.

Aşadar Takk! pentru profesorul Tord Høivik şi aştept răspunsul celor care ştiu mai multe despre el.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: