Stupefactii profesionale

Se dezbatea mai deunazi pe ProLibro despre comentarii care au disparut irecuperabil de pe forumul site-ului biblioteca.ro. Acele texte au disparut in ciuda asigurarilor pe care le primim ca Internetul e un mediu informativ redundant si chiar daca dispar informatii intr-o parte ele se vor fi pastrat prin alte parti. Se pare ca nu e asa si ca nimeni nu stie deocamdata cum sa selecteze, claseze si conserve aceasta arhiva extrem de fragila care este Internetul. Vorbim de o memorie volatila care poate sa dispara dintr-un clic intr-un scenariu de catastrofa culturala fara precedent. In aceste conditii autorii raman total neprotejati in ceea ce priveste perenitatea contributiei lor.

Astazi am dat de o situatie aparent contrara. Ce senzatie aveti cand vizitati acum site-ul lui George Pruteanu? In lumina celor de mai sus eu am convingerea ca vreo biblioteca sau arhiva ar trebui sa-l salveze si sa-l pastreze bine. Am fost impresionat sa vad ca lumea inca mai scrie pe forumul site-ului si ca e activ linkul prin care poti sa-i trimiti un mesaj autorului. Site-ul a supravietuit intr-un mod viu, interactiv celui care l-a creat.

Anunțuri

Un răspuns

  1. Nu sunt specialist, dar pina acum, nu am observat sa fie sterse fisiere sau materiale din mediul electronic, fara sa fi existat o mina umana care sa le stearga… Cred ca mai repede este vorba de neincredere in mediul electronic a acelor persoane care nu sunt obisnuite cu el, sau pur si simplu de nepricepere. A, s-a mai intimplat sa cada serverele, dar intotdeauna materialele au putut fi recuperate integral.
    Repet insa, nu sunt specialist.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: