Încep anunţurile pentru propuneri de trimis la IFLA 2009

Iată că nu e prea devreme să ne gândim la următoarea conferinţă IFLA ţinând minte că va fi mai destul de aproape…la Milan.

Secţiunea Managementul Asociaţiilor Bibliotecilor împreună cu Educaţia Continuă din cadrul IFLA anunţă aici http://www.ifla.org/IV/ifla75/call-mlas-cpdwl-en.htm cum se poate participa la această secţiune. Aşadar se primesc articole despre:

 • programe de advocacy de succes,
 • comunicare şi promoţie,
 • influenţând agenda politică,
 • identificare unui arii potrivite pentru advocacy,
 • lucrând cu (mass-)media.

Secţiunea va avea însă şi un exerciţiu interactiv despre cum se fac prezentările. Exerciţiul este ceva de genul:

 • se vor face înscrieri de propuneri din partea bibliotecarilor(banuiesc eu membrii activi în asociaţii profesionale) şi din aceastea două vor fi selecate pentru a fi revizuite şi evaluate
 • cele 2 propuneri selectate vor fi prezentate de către bibliotecarii voluntari
 • după ce au terminat prezentarea , un film al prezentărilor va fi arătat
 • bibliotecarii voluntari vor avea câte un mentor care îi vor ajuta să îşi îmbunătăţească prezentarea
 • pentru a demonstra ce au reuşit să înveţe, bibliotecarii voluntari vor ţine din nou prezentarea

Până pe 15 decembrie se aşteaptă propuneri pentru articole (1000 de cuvinte) si prezentări (200 cuvinte+prezenatrea PowerPoint) dar şi scrisori cu calificările celor care doresc să fie mentori. (Ca idee, cam acesta este termenul de trimitere a propunerilor pentru această conferinţă…cel târziu la sfârşitul lui ianuarie)

Îmi doresc tare mult ca la IFLA 2009 să participe activ bibliotecari din România care să vorbească sincer despre ce îi doare. Sunt atâţia bibliotecari din lumea aceasta care se confruntă cu aceleaşi probleme ca noi şi sunt aşa de mari şansele ca participând să îi cunoşti şi să înveţi de la ei încât merită efortul. Unde mai pui că o să întâlneşti specialişti care vorbesc cu tine ca de la egal la egal…

La secţiunea Managementul Asociaţiilor Bibliotecilor şi cea a Educaţie Continue am putea să avem articole (de exemplu cum s-a reuşit în Vâlcea ca activitatea bibliotecilor să fie prezentată în majoritatea ziarelor – lupta de care vorbea Valentin) dar şi sa participam cu bibliotecari voluntari: ceea ce se propune este un exerciţiu bun iar publicul care ascultă este foarte divers.

Încercarea moarte n-are! Merită urmărite anunţurile care urmează pentru celelalte secţii. Dacă credeţi că vă pot ajuta cu ceva ştiţi unde să mă găsiţi.

Reclame

2 răspunsuri

 1. Voi fi acolo cu siguranta !

 2. […] -Blogul ProLibro. Încep anunţurile pentru propuneri de trimis la IFLA 2009. Posted on octombrie 3, 2008 by Claudia S. https://prolibro.wordpress.com/2008/10/03/incep-anunturile-pentru-propuneri-de-trimis-la-ifla-2009/ […]

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: