ZIUA MONDIALA A PATRIMONIULUI AUDIOVIZUAL

În ultimul timp s-a discutat foarte mult despre cartea veche – patrimoniu naţional şi european, lucru pe care îl consider absolut firesc şi necesar în contextul dat, şi pentru că au existat tot felul de întrebări legate de posibilitatea redării audio-video a tuturor manifestărilor prilejuite de aniversarea celor 500 de ani, vreau să supun atenţiei dumneavoastră anunţul Consiliul Coordonator al Asociaţiilor Arhivelor Audiovizuale (CCAAA) cu privire la ziua de 27 octombrie – Ziua Mondială pentru Patrimoniu Audiovizual.

 CCAAA a fost mandatat de UNESCO, în 2006, cu prilejul celei de a 33 a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, să promoveze această zi. În acest an, celebrarea Zilei Mondiale pentru Patrimoniu Audiovizual va fi dedicată temei : „Patrimoniul Audiovizual mărturie a Diversităţii Culturale”, care subliniază Convenţia UNESCO cu privire la protecţia şi promovarea diversităţii de exprimare culturală.

 

CCAAA nu poate organiza evenimente peste tot în lume, motiv pentru care face apel la instituţiile şi persoanele active care doresc să preia iniţiativa organizării de evenimente mai mult sau mai puţin semnificative ca dimensiune (proiecţii de filme, de imagini, seminarii, etc.)

Cei interesaţi trebuie să trimită până la 27 octombrie programul acţiunilor la adresa:Kurt.Deggeller@memoriav.ch

Reclame

3 răspunsuri

  1. Claudia, voi pregatiti ceva pentru aceasta ocazie?

  2. Da, Sectia pentru copii si tineret – Jucarioteca pregateste un eveniment care se va desfasura pe doua paliere : primul are ca scop valorificarea fondului de povesti stocate pe discurile vechi de vinil, povesti spuse de actori celebri care nu mai sunt – elementul de diversitate si multiculturalitate va fi reprezentat de faptul ca vor fi audiate si povesti in limba maghiara si germana, iar cel de-al doilea tip de activitati va fi reprezentat de o sesiune de informare cu tema patrimoniului audiovizual realizat de elevi (ei se vor documenta in cadrul clubului de internet al sectiei, vor beneficia de asistenta si indrumare si isi vor realiza materialele de prezentare pe tema data, materiale pe care le vor si sustine in fata colegilor si invitatiilor).

  3. Claudia, sa inteleg ca biblioteca ta are o colectie de discuri de vinil? Ai idee ce biblioteci mai au asa ceva? Sau casete audio vechi? Cre este regimul lor de imprumut?

    Imi place foarte mult programul vostru. Spor la organizare si asteptam imagini si filme de la evenimente:)

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: