În slujba publicului

În ultimul timp mi se întâmplă să privesc mai atentă la oamenii  care lucrează în profesia noastră. Deşi meseria noastră presupune vocaţie, plăcere de a lucra cu documente şi oameni peste tot dau de oameni foarte puţin interesaţi de aşa ceva. Dezinteresul poate avea mai multe cauze şi se poate manifeta foarte diferit. Astăzi însă am avut o surpriză plăcută şi mă gândeam să vă spun şi vouă despre ea.

Acum câteva zile s-a publicat pe Biblos o cerere de ILL care suna  aşa:

O doctoranda a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti cauta partitura
ENESCU, GEORGE. Piano sonata Op. 24 No.2 (E flat minor) (1926-1931)
sau informatii despre ea.

Dacă am timp şi mi se pare că aş putea ajuta la ILL mai caut şi eu prin biblioteca de aici documentele cerute. Deoarece Sherban Lupu, care este considerat cel mai bun interpret al lui Enescu, este profesor la universitatea mea am spus că ar fi ceva şanse să avem partitura. Pe situl bibliotecii de muzică  nu am reuşit să găsesc nimic iar în catalog, căutând Enescu   rezultatul a fost acelaşi. Aşadar eram aproape să renunţ când mi-am zis să trimit un email să întreb bibliotecara de la referinţe dacă mă poate ajuta. Zis şi făcut. Ca simplă studenta a universităţii am trimis un email şi am întrebat despre această partitură. În mai puţin de jumătate de oră am primit un email de la doamna care este Music User Services Coordinator în care îmi spunea că Enescu mai este numit şi Enesco în unele lucrări (ceea ce trebuia să ştiu dar uitasem) şi că nu a reuşit să localizeze partitura pentru cea de-a doua sonată, doar pentru prima.

Mi-a spus că a căutat şi în catalogul WorldCat (accesibil pentru publicul larg) şi nu a găsit nimic dar că o să îl contacteze „pe specialistul pentru dezvoltarea colecţiei de partituri să vadă dacă poate să localizeze partitura cerută pentru a o cumpăra.”  Ni s-a părut foarte frumos că doamna respectivă a fost atât de amabilă şi era pregătită să meargă atât de departe pentru mine…o simplă studentă (nici măcar la muzică)…

Reclame

Un răspuns

  1. Doamna bibliotecara a revenit dupa cateva ore cu un email spunand ca din cercetarile pe care le-a facut reiese ca sonata respectiva nu a fost terminata si de aceea nu este de gasit prin biblioteci.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: