Cărţile din colecţiile Cotidianul în bibliotecile publice din Spania

Aproape 3.000 de cărţi din colecţiile ziarului Cotidianul au fost donate diasporei româneşti din Spania.

Mai multe detalii in articolul Colectiile Cotidianul au ajuns in Spania

[Sursa imagine: Cotidianul]
Pentru cei de la Cotidianul dar nu numai, ar merge o parafrazare a unei reclame:
Dar avem biblioteci publice si aici, in Romania! 🙂

Reclame

9 răspunsuri

 1. Biblioteca Judeteana Brasov a fost contactata de ziarul Cotidianul si a preluat o donatie consistenta de carti din colectia editata de ziar in toamna anului trecut. Astazi din nou doua colege ale noastre se afla la Bucuresti pentru preluarea altei donatii. Cartile primite de biblioteca judeteana brasoveana au fost distribuite si la bibliotecile orasenesti si comunale. Cred ca si alte biblioteci publice din Romania au beneficiat de donatiile ziarului Cotidianul.

 2. Din cate am intele sunt si alte bibioteci publice din Romania care au primit donatii de la Cotidianul (sau poate si de la un alt cotidian central care a scos carti) dar nu stiu sa fi citit prin ziare despre aceste donatii. E adevarat ca e mai „cool” sa spui ca trimiti carti in Madrid decat intr-un catun din Brasov dar gestul este pana la urma acelasi si cred ca e important ca bibliotecile publice din Romania sa fie si ele aduse in discutie in mass-media. Chiar si in acest articol se putea spune intr-o jumatate de fraza ca aceste donatii pentru Spania sunt o continuare a donatiilor trimise bibliotecilor din Romania. Dar nu s-a spus asa.

  Din pacate n-am vazut nici foarte multe reactii publice de multumire ale bibliotecarilor pentru aceste donatii. Pana acum stiu de consemnarea pe blogul lui Stefan Carti din colectia Cotidianul dar cam atat. Avand in vedere ca bibliotecile publice nu primesc prea des donatii asa de bune (cantitativ si calitativ) cred ca ar trebui sa existe un mod mai public de multumire.

  De ce nu faceti poze cu donatiile de carti primite de la Cotidianul si le trimiteti pe adresa noastra (impreuna cu numele bibliotecilor beneficiare) si noi le publicam pe flickr si pe blog. Nu e greu si merita, zic eu:)

 3. Da , am primit donatia de Carti din colectia cotidianul.Ca metodist am trimis cate un set continand fiecare titlu in aproximativ 40 de biblioteci comunale, pe tot parcursul anului trecut 2008.
  Da cartile noi au adus bucurie bibliotecarilor si indraznesc sa sper ca si cititorilor.
  O sa intreb si eu pe colegi cum au fost primite , si va povestesc.

 4. Biblioteca „V.A. Urechia” Galaţi a primit in luna noiembrie 2008 o donaţie din partea ziarului Cotidianul – cât a putut transporta, adică peste 16000 volume, pentru a fi repartizate tuturor bibliotecilor publice din judeţ. Despre donaţie s-a menţionat într-un articol în Buletinul Fundaţiei Urechia nr. 9, Anul 5, serie nouă, Galaţi, 2009. O parte din această donaţie a fost repartizată şi către Biblioteca din Odesa – Ucraina, prin Consulatul României la Odessa iar acest eveniment a fost mediatizat în presa locală şi pe site-ul Bibliotecii.

  Oricât ar părea un dezinteres faţă de aceste situaţii de comunicare, majoritatea bibliotecilor au personal puţin şi fiecare are uneori prea multe de făcut (ne referim aici la cei care se înhamă cu trup şi suflet la ceea ce au de făcut prin natura responsabilităţilor curente). Pâna ce în bibliotecile româneşti nu se va înţelege care este rostul activităţilor de marketing, comunicarea de acest gen va fi realizată aşa cum se percepe şi de către cei care au iniţiat dialogul pe aceasta temă.

 5. 16000 de volume…wow. Eu m-as gandi serios ca la urmatoarea intalnire ANBPR un premiu onorific sa fie dat celor de la Cotidianul. Astfel de gesturi trebuie nu numai scoase in evidenta dar si recompensate. O scrisoare oficiala de multumire nu cred ca e suficienta.

  Deoarece avem acest blog si mai avem cateva mijloace de transmitere a informatiilor cred ca putem sa facem un pic mai mult pentru a arata ca bibliotecile nu sunt doar gauri negre in care intra donatiile si banii de la administratia locala ci institutii ppline de viata in care gasesti oameni buni cu suflete si ganduri bune.(Exista si exceptii dar noi nu vorbim aici de ele)

  Titiana, din cate vad eu pe internet in articolele despre donatia voastra catre Odesa nu se mentioneaza ca parte din ele sunt din donatia primita cu colectia Cotidianul…

 6. Într-adevăr, nu e menţionat acest lucru, pentru că donaţia către Odesa a provenit din mai multe surse, cu ocazia campaniei „Dăruiţi Bibliotecii o carte pentru comunitate“ ce a avut loc în luna noiembrie. Însă la secţiunea Prezentare – Donatori către Biblioteca V.A. Urechia http://www.bvau.ro/prezentare/donatori.html sunt menţionaţi toţi donatorii Bibliotecii.

 7. Titina, felicitari pentru modul de organizare si prezentare a donatiilor primite! Aveti cumva pastrate si adresele donatorilor pentru a le trimite o felicitare de multumire la sfarsit de an sau de ziua bibliotecii? Am observat aceasta practica pe aici si mi se pare un gest foarte frumos.

 8. Da, avem adresele celor care au şi dorit să ne-o comunice şi ne gândim să facem gesturile pe care le-ai pomenit.

 9. Biblioteca din Brasov multumeste pentru donatia primita de la Cotidianul: http://81.18.94.103/anbpr/ANBPR-nr02-2009.pdf

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: