Luna îndrăgostiţilor de carte

inima-campaniePe blogul Bibliotecii Municipale Mediaş este anunţată campania „E timpul îndrăgostiţilor … de carte! „. Felicitări pentru activitatea susţinută şi de bună calitate care e şi bine mediatizată!

Această idee de a lansa concursuri pentru a anima şi a pune în relief biblioteca mi se pare foarte bună.

(Semnalare de Antonela Sofia Barbu)

Completare 15 februarie

Am dat de acest ingenios afiş al Bibliotecii din Girona prin intermediul Facebook unde biblioteca are pagină. Sub titlul provocator  „dragostea este mult mai bună decât romanele” se face o sugestie de lectură puţin şocantă, cu intenţie desigur.

santvalenti

O altă acţiune interesantă a lor este în desfăşurare şi se referă la un proiect de scriere colaborativă. Utilizatorilor le sunt împrumutate cărţi în alb pe care ei le completează continuând ce au scris ceilalţi. La sfârşit sunt prezentate în public rezultatele.

Reclame

2 răspunsuri

 1. Felicitari Bibliotecii Medias pentru modul in care stie sa exploateze evenimentele comerciale in folosul bibliotecii. Nu sunt la prima actiune de acest fel si nu pot decat sa ii felicit pentru ingeniozitate.

 2. Buna observatia! Exact asta fac ei, convertesc in sarbatori ale bibliotecii sarbatorile profane. Biblioteca se integreaza unei dinamici de care pana acum se izola. Inclusiv in interior ea devine un spatiu cu adevarat de divertisment, de petrecere a timpului liber si de socializare. In biblioteca se poate asculta muzica, se pot viziona filme, se poate manca, bea, vorbi la telefon, etc. In biblioteca, scria cineva, este interzis sa interzici.

  Actualizare comentariu
  Pe langa blogul principal al bibliotecii exista si altele:
  Biblioteca Virtuala Medias – http://bibliotecavirtualamed2008.wordpress.com/
  sau
  trimite-ne creatia ta literara – http://www.creatieliteraramedias.blogspot.com/

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: