Blogul de politici publice europene al celor de la Google

google-eu

La începutul lui februarie echipa celor de la Google au pornint blogul European Public Policy. Ideea blogului este să ofere transparență pozițiilor și măsurilor pe care le iau cei de la Google față de politicile legate de organizarea și transmiterea informație la nivel european.   Comunicarea  cu cei care fac aceste politici  dar și cu utilizatorii este în fruntea listei dorințelor celor care scriu pe acest blog.

De pe blog aflăm că  Google are o echipă care se ocupă cu astfel de politicile și are întălniri la Bruxelles și prin Europa pentru a discuta cu cei de care depind aceste politici despre internet și rolul lui în sociatetea modernă. Pe blog vor fi postări despre beneficiile internetului și a standardelor libere,  a libertății de exprimare, despre inovații și  concurență, informarea și  libertatea de alegere a utilizatorului plus teme importante  legare de drepturile de autor, broadband, informatii private s.a.

În încercările noastre de a ne imagina  cum va arăta biblioteca viitorului nu putem să facem abstracție de acest actor important de pe piața informației. Pentru francofoni o veste bună: parte din postări au și varianta în franceză.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: