Harta bibliotecilor din România

harta1Am început o hartă a bibliotecilor din România în Google Maps. Cu eforturile reunite ale tuturor am putea-o completa în mai puţin de o săptămână. Cu toţii, putem! Avantajul este că se poate actualiza tot timpul. Deocamdata sunt puse cu titlu de exemplu câteva descrieri parţiale de biblioteci (au fost preferate bibliotecile care întreţin un blog şi pe care le-am semnalat deja pe ProLibro). Localizarea nu este exacta însă poate fi corectată de cei care cunosc oraşul analizând un pic fotografia aeriana. Nu contează tipul de bibliotecă pe care vreţi să o adăugaţi, trebuie doar să fie din România. Descrierea e de preferat să fie concisă, cu date utile pentru un utilizator obişnuit. Pentru a edita trebuie să aveţi cont la Google (contul de gmail sau vă creaţi pe loc un cont). Procesul de identificare ca şi colaborator poate să dureze câteva minute şi să fie necesar să reactualizaţi pagina.  Dacă aveţi probleme ne puteţi scrie la: grupulprolibro(AT)gmail.com

Actualizare mesaj
Harta poate fi vazută acum şi pe blog în pagina Harta bibliotecilor. Dacă vreţi să adaugaţi o biblioteca, dar nu vreţi sa vă complicaţi cu editatul în google maps, lasaţi mesaj cu informaţiile despre biblioteca pe care vreţi să o adăugaţi în comentariile de la pagina blogului şi introducem noi datele pe hartă.

Pentru a pune această hartă în site-ul / blogul vostru o puteţi face copiind următorul cod:<small><a href="http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&t=h&source=embed&msa=0&msid=107060803820405065887.000466d4afb3b1445e8ee&ll=45.510742,24.53217&spn=1.300135,5.302019" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a></small>

Anunțuri

9 răspunsuri

 1. pot sa va dau o harta completa, cu 70 de unitati, pe judetul Arges… ideea este cat de „adanca” sa fie harta

  Doru Stan
  Presedinte Filiala Arges a ABR

 2. Salut, Doru!
  Nu ne-am gandit la cat de adanca sa fie si nici nu exista dorinta de a uniformiza descrierile. Cei care vor contribui decid care biblioteca vor sa apara si cum o prezinta. Avem incredere in inteligenta colectiva. Libertatea de colaborare este totala. Este un proiect agil si deschis. Noi am propus, fara nici un efort aproape, doar infrastructura acestei colaborari.
  Singura problema pe care o vad ar fi ca nu stiu de ce pentru Romania nu exista varianta grafica a hartii cu localizarea oricarei adrese mergand pana la numarul strazii cum exista pentru restul Europei (te poti uita, in modul „Map” la oricare oras din Ungaria si la Pitesti ca sa vezi diferenta). Atunci, pentru a face localizarea exacta pe imaginea din satelit e nevoie de cineva care cunoaste bine locul.

 3. …Sau e nevoie de aparate de receptie GPS cu care sa colectati coordonatele exacte si unice ale bibliotecilor. Google Earth permite introducerea acestor coordonate si crearea de harti cu ajutorul lor. In plus aceste coordonate pot fi folosite apoi pe orice platfoma de constructie a hartilor.
  Pretul acestor aparate variaza destul de mult. Cel pe care l-am folosit pe aici (prin State) in diferite programe e undeva in jur de $100. Daca exista oameni interesati putem sa ajutam la procurarea unuia.

 4. Cum introduc denumirea corecta: Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” Valcea (adica IvireanuL, articulat)?
  Cum introduc bibliotecile publice din judetul Valcea?
  Pentru ca, desigur, e foarte important Blogul de Colectii Speciale dar, pentru bibliotecile de pe teritoriul judetului, oarecum definitoriu ar fi http://www.bibliotecivalcene.ro, portal (cam) singular in peisajul virtual autohton de profil…

 5. Pentru a edita/adauga un punct pe harta paşii sunt următorii.

  1. Deschizi aici

  2. Te autentifici (clic pe butonul din dreapta sus: Sign in). Iti cere datele de autentificare de la contul de gmail. Daca nu ai gmail, atunci trebuie sa-ti creezi un cont. Faci clic pe Create an account now şi urmezi procedura de creare a contului (iti dai o adresa de email oricare o fi, o parola, etc). După ce ai terminat si iti spune ca ai contul creat ii dai Click here to continue ceea ce te intoarce la harta, dar de aceasta data ca si autentificat.

  3. După ce te-ai autentificat apare în stânga hărţii un buton Edit. Faci clic pe el şi pe harta apar alte butoane. Pentru a adăuga altă bibliotecă faci clic pe butonul cu parasuta ( Add a placemark). Pentru a edita o bibliotecă care există faci clic fie pe numele ei din stânga, fie pe semnul de pe hartă care o reprezintă şi apare un editor unde poţi modifica/adăuga ce vrei.

 6. Mercik, Marin. Urmandu-ti instructiunile, am pus pe harta toate bibliotecile publice din Valcea, cu link-uri catre paginile lor de prezentare (cele pentru care am deja datele; in limita timpului, completez si paginile goale sau incomplete ale http://www.bibliotecivalcene.ro)…
  Toate bune!

 7. Am reusit si eu sa situez cateva biblioteci de-a lungul arterelor principale vizibile.In rest mi-e greu sa ma orientez. Am incercat sa nimeresc Beiusul de exemplu sau Marghita , municipii.
  Aveti ceva sugestii in legatura cu gasirea oraselor respecticve?
  Notitele le mai completez pe parcurs.

 8. Cand esti in editor, cauta sus in google denumirea localitatii pe care o vrei postata. Trebuie sa ti le gaseasca pe majoritatea. Mie mi le-a gasit pe toate – probabil pentru ca toate localitatile valcene sunt deja mapate, iar eu n-am avut de pus decat denumirile bibliotecilor si link-urile…

 9. Buna ideea, Claudia, cu alocarea unui semn distinct in functie de „rangul” fiecarei Biblioteci – Nationala, Universitara, Judeteana, Municipala, Oraseneasca, Locala.
  Am vrut sa propun si eu asta, mi se parea important …ma bucur ca ai facut-o deja.
  Poate ar trebui scris de cineva un scurt „indrumator” pentru colegii care vor sa-i adauge bibliotecile pe harta.

  PS: ati vazut ce frumos se vad locatiile Bibliotecilor „noastre” cand deschizi aplicatia „View in Google Earth” si „culci” harta aproape de orizontala?

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: