Biblioteci din Rep. Moldova

Un post recent despre bibliotecile din Chisinau mi-a adus aminte de un filmulet pe care l-am vazut cu ceva timp in urma.  Pe mine m-au pus  pe ganduri:

Georg Worlfovitz scrie pe curaj.net (site implicat activ in lupta pentru democratie in Moldova) despre Bibliotecile municipale din Chisinau:

Am criticat candva dur activitatea unor biblioteci din mun. Chisinau. Dar zilele acestea, vizitand mai multe din ele, am ramas placut surprins atat de bibliotecare, de modul in care isi deservesc clientii, cat si de atmosfera din aceste institutii. E vorba in special de bibliotecile ”Ovidius”,  ”Alba Iulia” si ”B.P. Hasdeu” in care intru acum cu placere, fara nicio rezerva. Sunt unele din putinele institutii in care lucrurile au inceput sa mearga mai bine. In plus, bibliotecile cu pricina adapostesc un fond de carte romaneasca destul de bogat, de unde elevii pot culege informatia necesara. Sper doar ca  noua politica antiromaneasca pe care comunistii au adoptat-o recent, si inca foarte agresiv, sa nu conduca la lichidarea institutiilor in cauza pe motiv ca ar fi antistatale, antimoldovenesti. Dar mai ales sper ca impresia nou-creata vizavi de biblioteci si bibliotecare sa nu fie una de moment, ci permanenta si stabila.

Anunțuri

Un răspuns

  1. Biblioteca Nationala Moldova s-a apucat de digitizare, au un scanner Atiz. Mai au de achizitionat software-ul „aleph” si cred ca atunci o sa inceapa sa se fac si mai cunoscuti in lumea digitala, internet, etc

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: