Cartea de citire

În cadrul campaniei Globala pentru Educație 2009 în care au fost mobilizate 530 de școli din  38 de județe, a fost editată o culegere de povestiri „în care personalități marcante la nivel național și internațional vorbesc despre modul în care educația le-a influențat drumul în viață.”(Vedetele susțin lupta împortiva analfabetismului)

cartea de citireDin câte am aflat  BCU a găzduit ieri „Lecția de citire„. În fața copiilor prezenți  au lecturat:  Maia Morgenstern, Gabriela Szabo, Melania Medeleanu, Mihaela Radulescu, Aurora Simionescu. Mircea Toma,  Dragos Bucurenci, Mihai Tatulici.

Tot în cadrul programului, în mesajele scrise de cei 100 de mii de participanți către autoritățile locale se pomenește și de biblioteci. Pentru a avea acces la educație copiii își doresc:

  • „școli noi , dotate cu mobilier modern, calculatoare, biblioteci, săli de sport, laboratoare moderne, ateliere, spații de joacă „
  • „cărți suficiente pentru biblioteca școlii, enciclopedii gratis”

Iată deci că bibliotecile sunt „oarecum” implicate în programele naționale legate de stimulatea lecturii și educației. Presupun că bibliotecile de la școlile implicate în proiect au fost ceva mai active însă e mare păcat că bibliotecile nu sunt parteneri constanți la astfel de proiecte. Copiii știu de biblioteci și iată că se gândesc că le-ar fi mai de folos dacă ar fi mai bine dotate… Noi, bibliotecarii, știm de copiii care nu au acces la educație? Dacă știm, de ce nu ne implicăm mai mult?

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: