Despre conferința EBLIDA

Foarte bun mesajul doamnei Ivona Olariu de la Iași despre participarea ABR la EBLIDA. Merita citit.

Mi se pare foarte interesantă observația despre  structura de conducere a EBLIDA cum că  „niciun reprezentant al bibliotecilor din estul Europei nu se regăseşte acolo”. De aplaudat ambiția ABR-ului de a se implica in aceasta asociație. Aș vrea însă să subliniez și faptul că discuțiile de la EBLIDA includ destul de mult bibliotecile publice ori la noi „lupta” ABR – ANBPR nu pare să lase prea mult loc de discuții.

În orice caz un început bun. Nu  ratați articolul.

Anunțuri

Un răspuns

 1. Am citit cu atentie mesajul Ivonei, extrem de bine structurat si cu detalii importante pentru comunitatea bibliotecara din Romania. Am retinut cateva dintre aceastea:
  1. se discuta despre o POLITICA DE BIBLIOTECA in Europa sau „ceea ce se poate face împreună, la nivel european, despre ceea ce poate fi realizat la acest nivel pentru a sprijini munca asociaţiilor naţionale de biblioteci şi bibliotecari.”
  2. au fost formulate patru recomandări ce urmează a fi înaintate Comisiei Europene, recomandari care mi se par deosebit de importante si pentru noi, cei din bibliotecile universitare, recomandarile 3 si 4:

  „- Finanţarea de proiecte cu fonduri europene pentru biblioteci
  – Stabilirea unei politici corecte de copyright, …”

  3. Un mic detaliu organizatoric subliniat de Ivona a fost cel al PUNCTUALITATII – al respectarii stricte a programului conferintei. De acest aspect trebuie sa tinem si noi cont atunci cand organizam o manifestarea profesionala, fiindca de cele mai multe ori se pierde timp pretios cu probleme mai putin importante si se condenseaza timpul de prezentare pentru comunicari sau prezentari valoroase!

  Ii multumesc Ivonei pentru prezentare si asteptam, cel putin de acum incolo, si alte astfel de relatari de la evenimentele internationale la care participa colegii nostri bibliotecari.

  Adriana Szekely

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: