Au bibliotecile nevoie de finanțări din Fondul de urgență?

Poate criza financiară se simte și în comunitățile voastre. Poate aveți o fabrică ce s-a închis, șomeri, familii care se întorc de prin Europa de la muncă și nu au unde să lucreze s.a. Știu că bibliotecile nu sunt foarte obișnuite să acționeze în astfel de situații dar, fie și numai pentru că unele bibloteci lucrează de ceva timp pe buget 0 la achiziții, tot trebuie să încercăm să găsim soluții. Depinde mult de comunitatea voastră și de partenerii locali pe care îi aveți însă mie mi se pare foarte bună ideea de a aplica la competiția de proiecte organizată de Fundația Soros România pentru finanțări de  peste 25.000 USD din Fondul de Urgență .

Exemple de initiative care pot fi sprijinite: programe educationale sau de sanatate pentru copii apartinand grupurilor vulnerabile, implementarea de tehnici vocationale creative, de instruire profesionala, pentru persoanele fara locuri de munca, proiecte destinate nevoilor urgente de dezvoltare si imbunatatire a calitatii vietii tinerilor, proiecte de sprijinire a institutiilor culturale cu o situatie financiara precara, care risca sa fie inchise etc.

Știu că mulți dintre voi abia își trag sufletul după trimiterea aplicației pentru Biblionet însă cred că astfel de mâini întinse să ne ajute nu trebuie ignorate sau amânate. Cunoașteți, sunt sigură, biblioteci care nu mai speră să primească nici un ajutor, și nici nu visează să îndeplinească condițiile pentru a se înscrie în Biblionet. Sau, chiar dacă reușesc să se înscrie și primesc calculatoare fondul de carte și programele oferite de bibliotecă sunt departe de ceea ce ar trebui să fie.
Dacă sunteți interesați de acest concurs putem să încercăm să stabilim o întâlnire pe Skype pentru a discuta idei de proiecte la nivel local sau național.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: