ENTITLE la final

ENTITLE e un proiect sustinut prin Programul de Educaţie Permanentă (Lifelong Learning Programme-LLP) al Comisiei Europene. El şi-a propus „să ofere suport şi să continue progresul pe care bibliotecile publice din Europa l-au făcut până în prezent în a ajuta oameni de toate vârstele şi din toate păturile sociale în procesul de învăţare”. ENTITLE dorea să consolideze şi să susţină munca, proiectele şi iniţiativele deja existente în aceste ţări (printre care şi România). (Am mai pomenit despre acest proiect pe Prolibro)

Conferinţa ENTITLE de final intitulată Bibliotecile pentru educaţia permanentă (‘Libraries for Lifelong Learning) va oferi „un loc de discuţii excelent unde bibliotecarii şi educatorii din întreaga Europă vor putea să îşi împărtăşeăscă experienţele, practicile bune şi să facă schimb de opinii în legătură cu rolul pe care bibliotecile ar trebui să-l joace în învăţarea nonformală/informală.”

Conferinţă va avea loc pe 16 octombrie la Budapesta şi este co-organizată de  EBLIDA, the European Bureau of Library, Information and Documentation Associations şi alte organizaţii din 11 ţări.

Programul conferinţei va include prezentări şi discuţii despre politicile propuse în cadrul programului, sugestii pentru proiecte de succes pentru educaţia permanentă, practici bune recomandate de specialişti şi modalităţi de a măsura impactul unor astfel de programe şi politici.
La final vor avea loc trei workshopuri unde participanţii vor putea discuta cu experţi pe teme ca:
  • cooperatea organizaţiilor implicate în procesul de educaţie permanentă
  • impactul educaţiei
  • bibliteca 2.0 –  biblioteci, alfabetizare şi învăţare în societatea bazată pe cunoaştere

Mai multe despre ENTITLE şi despre această conferinţă pe situl entitlelll.eu (disponibil în engleză, franceză şi cehă). Participarea la acestă conferinţă este gratuită. Persoana de contact pentru România este Sorina Stanca de la biblioteca judeţeană Cluj.

Am găsit pe sit şi un raport întocmit de Adina Dragu şi Pîrvu Ionică de la Centrul de Pregătire Profesională în Cultură www.cppc.ro pe Educaţia adulţilor în instituţiile culturale din  Bulgaria, Italia, Lituania, România şi Turcia.

Culture (RO)
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: