Festivalul Cititorului la Mediaş

Festivalul Cititorului a ajuns la a III-a ediţie şi se va desfăşura la Biblioteca Municipală „St.L.Roth” Mediaş din cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret în perioada 2 – 7 noiembrie 2009.

Va debuta la ora 14.00, în faţa Primăriei Municipiului Mediaş cu Marşul cititorilor organizat cu sprijinul ANPRO Mediaş, participanţii având pancarde şi afişe cu citate celebre sau cu titlul cărţii preferate.

La ora 14.45 se vor deschide manifestările la sediul Bibliotecii din Piaţa Regele Ferdinand I nr. 1 , în prima zi fiind organizate o expoziţie de carte cu titlul: „Ce cărţi citesc medieşenii?” ( cititorii vor aduce şi vor expune cartea preferată), urmată de un vernisaj al expoziţiei itinerante a artiştilor braşoveni, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov.

Pe parcursul întregii săptămâni se va desfăşura Campania iniţiată anul trecut: „Dacă voi nu veniţi la noi, venim noi la voi!” , reprezentanţi ai Bibliotecii ajungând astfel să promoveze cartea în mediul rural.

Rezultatul unei bune colaborări cu Bibliotecile din ţară se va reflecta în cadrul Expoziţiei adusă de la Gheorgheni, judeţul Harghita, Expoziţia fotodocumentară Grădini bucureştene adusă de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, dar şi datorită prezentării Progamului BiblioNet de reprezentanţi ai ANBPR şi ai Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

Se va organiza a doua ediţie a concursului pentru bibliotecari, BIBLIOMED, în care lucrările cele mai interesante în domeniul biblioteconomic vor fi premiate. Festivalul se va încheia cu Sesiunea de comunicări pentru bibliotecari pe tema „Imaginea Mediaşului în alte biblioteci din ţară şi de peste hotare’’ şi Seara cititorilor, cu muzică şi poezie.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: