• Ne-am mutat!

  Acest blog s-a mutat la www.prolibro.eu
 • Subscriem la:

 • Și eu sunt bibliotecar(ă)!
 • Ziua Eliberării Documentelor
 • Ne găsiți și pe:

 • RSS Calendar

 • RSS biblio_ro_feeds

 • RSS Presa despre biblioteci

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Selectie de linkuri

 • Foto ProLibro

 • Statistica blog

  • 584,617 accesari
 • Anunțuri

Conferinta Nationala a ANBPR de la Lacu Rosu

N-am vazut sa fi scris nimeni ca in zilele de 29-30-31 oct. a.c., la Lacu Rosu (Harghita), si-a desfasurat lucrarile cea de-a XX-a Conferinta Nationala a Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania…

Despre ceea ce am prezentat acolo am scris cateva randuri  aici si am pus video + foto, sa va introduc in atmosfera…

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. […] Posted on noiembrie 1, 2009 by Claudia S. Cu mulțumiri lui Valentin pentru documentarea conferinței ANBPR și realizarea acestui […]

 2. A fost o conferinta in care fiecare lucrare a incercat sa impartaseasca bunele practici legate de activitatile filialelor, sub umbrela asoicatiei.Ni s-a promis ca lucrarile vor apare pe site-ul ANBPR.

  Cafeneaua propusa , in a doua zi a conferintei, http://www.anbpr.org.ro/image/pdf/cafeneaua%20ANBPR.pdf
  a adus o nota de nou , de implicare a fiecarui participant.
  150 de bibliotecari prezenti si fiecare a putut contribui cu ceva la desfasurarea conferintei ! Speram sa vedem si materialele rezultate in urma cafenelei.Ideile sunt valorase si pot fi folosite in foarte multe situatii.

  Cea mai reusita conferinta la care am participat pana acum.

 3. Delegaţia filialei Braşov a ANBPR a fost compusă din vicepreşedintele filialei şi directorul bibliotecii, Daniel Nazare şi doi membri: Ruxandra Nazare şi Johanna Haltrich. Lucrările prezentate de colegii noştri în cadrul celei de a XXa conferinţe naţionale au fost : Raport IFLA – Milano 2009, unde Ruxandra Nazare a participat în calitate de reprezentant al ANBPR (raport disponibil în numărul 9 al buletinului nostru) şi Despre comunicare – exemple de bune practici organizaţionale şi de comunicare în şi între filialele ANBPR, susţinută de Johanna Haltrich. Imaginile surprinse de colegii noştri şi impresiile cu care aceştia s-au întors de la conferinţă vă vor fi împărtăşite chiar de ei, în curând.

 4. Printre autorităţiile prezente la deschiderea conferinţei ANBPR s-a numărat şi preşedintele Asociaţiei primarilor de comune, municipii şi oraşe din România, care s-a arătat deschis colaborării cu bibliotecile. Într-adevăr, a fost cea mai numeroasă participare până acum la conferinţă. Mi-a plăcut că au fost delegaţii cu reprezentanţi de la toate tipurile de biblioteci (judeţeană, municipală, orăşenească, comunală) din acelaşi judeţ. Lucrările prezentate despre activitatea filialelor asociaţiei şi bune practici în biblioteci au subliniat un lucru esenţial: importanţa comunicării şi a creativităţii. Chestionarele si cafeneaua ANBPR ne-au oferit ocazia să ne exprimăm opiniile si au fost exercitii utile. Socotesc binevenite propunerile Adunării Generale (modificarea regulamentului de acordare a premiilor ANBPR, codul etic al bibliotecarului) care au rămas să fie analizate de filiale ce vor trimite sugestiile lor în termen de două săptămâni. Pe scurt, o conferinţă reuşită!

 5. Imagini de la conferinta sunt disponibile si pe biblionet.ro .

  http://www.biblionet.ro/show/index/f/531/z/y
  http://www.biblionet.ro/show/index/f/530/z/y

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: