16 noiembrie 2009 : eIFL.net lanseaza prima sesiune de aplicatii in Programul de Inovatii in Bibliotecile Publice

eIFL.net  anunta cu placere deschiderea sesiunii de propuneri de proiecte ce va declansa dezvoltarea serviciilor inovative oferite de bibliotecile publice folosind tehnologia, in tarile aflate in dezvoltare sau tranzitie.

Programul de Inovatii in Bibliotecile Publice (http://plip.eifl.net) va incuraja bibliotecile sa fie mai deschise fata de comunitate, prin parteneriatele cu oficialitatile, firmele si organizatiile locale ce vor ajuta la evaluarea nevoilor locale si dezvoltarea unor noi servicii.

Tehnologia a transformat bibliotecile publice din intreaga lume si totusi, in multe din tarile in curs de dezvoltare – unde nevoia este foarte mare -, bibliotecile publice sunt lipsite de resurse.

Aceasta sesiune de propuneri de proiecte este menita sa adune idei marete care folosesc tehnologia pentru a satisface nevoile utilizatorilor si pentru a ajuta comunitatea sa-si imbunatateasca nivelul de trai. Zece dintre cele mai bune propuneri vor primi finantare de pana la 30.000 de dolari pentru un proiect de un an.

Sesiunea de propuneri de proiecte  e deschisa intre 16 noiembrie 2009 si  28 februarie 2010.

 

Romania este una dintre tarile eligiblile. Propunerile trebuie scrise in limba engleza. Pentru formulare si detalii suplimentare: http://plip.eifl.net

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: