• Ne-am mutat!

  Acest blog s-a mutat la www.prolibro.eu
 • Subscriem la:

 • Și eu sunt bibliotecar(ă)!
 • Ziua Eliberării Documentelor
 • Ne găsiți și pe:

 • RSS Calendar

 • RSS biblio_ro_feeds

 • RSS Presa despre biblioteci

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Selectie de linkuri

 • Foto ProLibro

 • Statistica blog

  • 584,661 accesari
 • Anunțuri

Biblioteca culturii aromâne

În speranţa unui an bun pentru noi toti: bibliotecari şi cititori, m-am gândit să vă propun ca prim subiect de discuţie pe blog în 2010, un proiect de suflet,  necesar şi bine făcut.

Proiect Avdhela – Biblioteca Culturii Aromâne www.proiectavdhela.ro este realizat de asociaţia Predania în conformitate cu toate principiile libertăţii de acces la informaţieLansarea proiectului a avut loc la sfârşitul lui noiembrie. El este realizat prin voluntariat.

[Sursa www.proiectavdhela.ro/foto/a15.jpg]

Biblioteca cuprinde materiale digitalizate  care fac parte din tezaurul public naţional după cum se exprimă cei de la Avdhela.  Găsim aici publicate texte, biografii, interviuri care vorbesc despre această cultură  din domenii ca etnologie, istorie, spiritualitate, lingvistica, literatură.  Pagina de media cuprinde deocamdată doar câteva imagini realizate de fraţi Manakia.

După cum spuneam acest proiect este necesar deoarece cultura aromână ar foarte puţine şi răsfirate dovezi ale existenţei ei.  Şi, după cum spune şi Irina Nicolau în lucrările din această bibliotecă, „cine omite să vorbească despre sine rămâne în istorie prin ceea ce găsesc alţii de cuviinţă să consemneze.”

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. Bună ziua şi scuzaţi-mi răspunsul total în afara subiectului,

  Lucrez în acest moment la un proiect personal (surse libere, licenţă GPLv3) destinat evidenţei unei biblioteci publice (ceva gen wizbooks – din câte am putut afla până acum). Deoarece doresc ca acest produs sa aibe şi un uşor caracter practic, sunt nevoit să-l realizez conform cerinţelor reale ale unei biblioteci publice.

  Din păcate nu am avut contact cu noţiuni de administrare a vreuneia, aşa că rog pe oricine interesat de a oferi o mică ‘asistenţă tehnică’ pe acest subiect să posteze un răspuns.

  Mulţumesc anticipat,
  Cristian Năvălici

 2. Domnule Navalici, atat grupul nostru cat si comunitatea Kosson va stam la dispozitie pentru intrebari si discutii pe aceasta tema. Adresa noastra o gasiti in partea stanga a paginii iar pentru consultanta de specialitate lasati un mesaj mai detaliataici.

  Spor si toate cele bune.

 3. Este absolut fascinant numarul incredibil de mare de site-uri si bloguri care au preluat aceasta stire. Cate click-uri s-au dat oare pe link-ul de directionare, v-ati intrebat? De pe blogul meu, 3 pe luna. Asta nu inseamna neaparat ca au si citit ceva de acolo!

  • Sunt de partea Claudiei. E foarte bine ca acest proiect a fost preluat de multe site-uri (administratorii stiu de ce). Eu l-as sugera tuturor bibliotecilor ca una dintre sursele importante legate de cultura aromana si la fel de important FOARTE BINE REALIZAT!

 4. Pai nu e bine daca stirea a fost preluata de multi? Nu pot sa va spun de cate ori a fost folosit linkul de directionare dar pot sa va spun ca nu e in topul celor mai clic-ate linkuri de pe acest blog. Ideea e ca alte proiecte dau bani ca sa fie postate pe diferite situri si obtin acelasi rezultat (3 clicuri pe luna) …asa ca, dupa mine, un proiect cultural asa de frumos nu e rau sa fie usor de gasit peste tot. Cine va fi interesat da si clic si se apuca de descoperit o cultura fascinanta 🙂

 5. […] Biblioteca culturii aromâne – Cei de la Prolibro fac o scurtă prezentare a bibliotecii digitale aromâne.  Proiectul Avdhela este o iniţiativă excelentă, foarte bine pusă în practică de Asociaţia Predania. Biblioteca cuprinde materiale digitalizate  care fac parte din tezaurul public naţionaldupă cum se exprimă cei de la Avdhela.  Găsim aici publicate texte, biografii, interviuri care vorbesc despre această cultură  din domenii ca etnologie, istorie, spiritualitate, lingvistica, literatură.  Pagina de media cuprinde deocamdată doar câteva imagini realizate de fraţi Manakia. […]

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: