O nouă apariţie în domeniul biblioteconomiei : «Indiscreţii în bibliotecă» de Liliana Moldovan

Iată o ofertă de carte primită de curând:

Biblioteca Judeţeană Mureş are plăcerea să anunţe apariţia primului volum de specialitate publicat de un angajat al acestei instituţii. Volumul intitulat „Indiscreţii în bibliotecă” de Liliana Moldovan este o antologie consistentă care cuprinde 400 de pagini şi este structurat pe trei capitole:
– Prima parte: „Biblioteconomica”: Aspecte teoretice şi practice ale managementului de bibliotecă reuneşte studii de specialitate referitoare la managementul şi marketingul de bibliotecă.
– Partea a 2-a: Introducere în filosofia comunicării şi teoria lecturii include eseuri despre filosofia şi hermeneutica lecturii.
– Ultima parte : Amprente jurnalistice: Articole, eseuri, interviuri şi note de lectură este o selecţie de articole publicate de autoare în diverse ziare şi reviste culturale.
După cum consideră Monica Avram, directoarea bibliotecii din judeţul Mureş, “laitmotivul acestei cărţi se fundamentează pe experienţa dobândită de autoare în decursul unei activităţi de aproape un deceniu şi jumătate desfăşurată la Biblioteca Judeţeană Mureş. O perioadă decisivă, de maximă dezvoltare şi evoluţie, atât instituţională, cât şi umană. D-na Liliana Moldovan, care s-a format din punct de vedere profesional în această bibliotecă, şi-a pus, la rândul său amprenta asupra instituţiei căreia, prin fapte şi cuvinte, i-a conferit o nouă şi originală <>.”
Apărut la sfârşitul anului trecut, la editura Nico, din Târgu Mureş, sub atenta îngrijre a domnului Nicolae Băciuţ care a elaborat şi prefaţa cărţii, volumul “Indiscreţii în bibliotecă” a fost primit cu entuziasm de doamna Doina Popa, preşedinta ANBPR, care a avut amabilitatea să scrie postfaţa acestei ample antologii. Domnia sa mărturiseşte – referindu-se la „Indiscreţiile în bibliotecă” – „vorbim despre o frumoasă pledoarie pentru meseria de bibliotecar şi tainele ei, pentru biblioteca secolului XXI şi modul în care se construieşte ea la Târgu Mureş, pentru zidirea de biblioteci destinate românilor care trăiesc departe de ţară, pentru dimensiunea culturală şi organizaţională a unor biblioteci europene, ca şi pentru estetica şi filosofia lecturii, teoria comunicării, bibliosophia modernă. În aceeaşi măsură regăseşti în carte şi amprenta jurnalistică a autoarei concentrată în articole, eseuri, interviuri şi note de lectură care îi completează în mod fericit pasiunea pentru activitatea de bibliotecă. Cartea te atrage prin varietatea subiectelor abordate şi a stilului în care sunt tratate, prin analiza fină în spatele căreia intuieşti o fire dedicată studiului şi incursiunilor în domenii predilecte”.

Date de contact : Liliana Moldovan
Tel. 0265 262631 sau 0744 301632, fax. 0265 264384
e-mail : muresbiblioteca@yahoo.com

Felicitări autoarei!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: