BiblioMAGAZIN – un pas mai aproape de membrii Asociației

Recent, ANBPR a lansat un nou format de Buletin informativ, destinat informării membrilor, cu privire la activitățile și obiectivele Asociației. Acest Buletin este menit să stabilească o colaborare directă între membri și să încurajeze schimbul de opinii și soluții între  diferitele categorii de profesii, complementare, reunite sub tutela Asociației. În plus, BiblioMAGAZIN va conduce la o mai bună diseminare a informației la nivelul Filialelor și la capacitarea membrilor în accelerarea performanțelor profesionale.

Pe de o parte, prin intermediul acestui canal de informare, membrii ANBPR vor fi la curent cu activitatea de zi cu zi a Asociației. Pe de altă parte, BiblioMAGAZIN va  stabili o relație de bună interacțiune între profesioniști cu pregătire și asteptări similare. Această legătură va fi cu atât mai puternică cu cât ea se bazează pe încredere, respect reciproc și dedicare față de profesia de bibliotecar.

BiblioMAGAZIN continuă buna tradiție a ANBPR de a avea un  buletin propriu. Bucurându-se de condiții de editare și grafică superioare,  acest Buletin se dorește a fi un semn de apreciere față de membrii ANBPR și o  dovadă de responsabilitate din partea  structurii asociative reprezentative a bibliotecarilor din bibliotecile publice.  Prin conținutul generos și prin calitatea materialelor editoriale, BiblioMAGAZIN demonstrează grija Asociației  față de membrii săi și interesul acesteia pentru ridicarea nivelului lor de cunoaștere.

Colegii bibliotecari ne-au oferit încrederea lor, iar noi îi vom răsplati cu resurse de calitate, care să-i facă să aștepte cu nerăbdare următoarea ediție a Buletinului informativ.

http://www.anbpr.org.ro/images/pdf/buletinul_informativ_al_anbpr_nr1_trimiv_2009-issn.pdf

Anunțuri

6 răspunsuri

 1. Felicitari colegilor bibliotecari din cadrul ANBPR pentru excelentul Buletin informativ!

  Atat forma cat si continutul buletinului dau dovada unui profesionalism de necontestat. Informatiile despre activitatea asociatiei, a colaborarilor si proiectelor derulate sau in derulare atesta si sustin seriozitatea cu care colegii din reteaua bibliotecilor publice trateaza profesia de BIBLIOTECAR.

  Va doresc cat mai multe si consistente aparitii ale buletinului!

  Adriana Szekely

  • Adriana, multumim pentru aprecieri si te asteptam printre colaboratori.

   Doina Popa

 2. „Atat forma cat si continutul buletinului dau dovada unui profesionalism de necontestat“
  Cu privire la conținut probabil că aveți dreptate, nu sînt eu în măsură a judeca acest lucru. Însă în ceea ce privește forma… ei bine, dați-mi voie să nu mai achiesez.
  Mi se pare complet dezlînată, lipsită de cea vagă urmă de structură, de un nivel amatoricesc ce nu aderă la nicio regulă tipografică, cu împleticiri și șchiopătări la tot pasul.
  Păcat…

  • Presupun ca ai in minte si o revista a unei organizatii non profit care are o forma mai plina de vlaga, mai bine structurata? De obicei din exemple bune, in timp, se invata destul de mult 🙂

   • Sistemul de comentarii la un articol nu reprezintă nici locul și nici modalitatea optimă de a învăța tipografie sau așezare în pagină, însă o să vă dau doar două exemple: Fundația Audubon editează o revistă omonimă care, conform părerilor multor persoane mai avizate decît mine, excelează din punctul de vedere tipografic prin claritate și structură. La noi, Fundația Regală pentru Literatură și Artă a scos adevărate bijuterii tipografice.
    Mă întreb dacă redacția a cerut cuiva ajutorul la realizarea machetei revistei, dacă s-a trimis vreo scrisoare editurilor sau studenților de la design: sînt sigur că s-ar fi găsit o persoană care să lucreze fie pe bani puțini (o zecine din cît s-a cheltuit pe licența de InDesign CS3 de exemplu), fie pro domo.
    Există soluții open source pentru astfel de proiecte, campsite, de exemplu, are un foarte drăguț sistem de colectare centralizată a articolelor și de asamblare automată a acestora în reviste. De asemenea, și în LaTeX se găsesc o grămadă de șabloane pentru reviste tematice.
    Oarecum fără legătură cu discuția de față, îmi exprim curiozitatea în legătură cu motivele redacție ce au condus la luarea deciziei de a nu completa cîmpurile metadata din fișierul pdf ce conține revista — ar fi interesat de citit răspunsul colectivului redacțional.

 3. Revin cu un linc interesant pentru subiectul nostru: http://pkp.sfu.ca/?q=ojs

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: