Despre e-Învaţare la nivel universitar

Pentru cei interesaţi iată un interviu realizat de doamna Silvia –Adriana Tomescu , bibliotecar BCU la Facultatea de Stiinţe politice, cu Dr. Tony Bates consultant pe probleme de e-învaţare şi învăţământ la distanţă.

Iată o întrebare a cărei răspuns ne priveşte direct.
S.-A.T.: Din timpuri vechi şi până în prezent toate sistemele educaţionale s-au dezvoltat în jurul bibliotecii. Biblioteca avea misiunea de a informa şi acum putem spune că este un furnizor de resurse electronice pentru utilizatorii din capus si din afara lui. Bibliotecile trebuie sa fie la curent cu noile programe educaţionale şi să ofere resursele necesare în acest sens. Care credeţi că este rolul bibliotecilor universitare în procesul de e-învăţare?

T.B.: Bibliotecile universitare au o importanţă crucială pentru e-învaţare dar rolurile lor şi modul în care funcţionează se schimbă. Cred că la fiecare curs ar trebui să existe un bibliotecar care să ajute la identificare şi organizarea resurselor online şi care să ii ajute pe studenţi să localizeze informaţia în format digital. Educaţia în ceea ce priveşte alfabetizarea informaţională şi în special evaluarea calităţii sursei folosite, găsirea, analizarea, organizarea şi aplicarea informaţiei digitale care se leagă de subiectele cercetate ar trebui să fie activităţi realizate împreună de către educatori şi bibliotecari.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: