Un moment de reflectie, va rog!

De vreo doua zile ne „duelam” pe Prolibro si nu numai, scriem mii de cuvinte, pentru vreo doua idei.

In acelasi timp, Manifesul lui Vasile Ernu, care, dupa umila-mi parere, merita sa stranga in jurul lui o breasla dornica de schimbare, de actiune, de „mai bine” se „prafuieste” necitit, pe acelasi blog.

Oare asta-i calea?

Reclame

3 răspunsuri

 1. Si eu ma gandeam la asta. Ieri au fost in total 948 de vizite. Pe care le datoram si doamnei Constantinescu. Sa vedem ce succes are astazi sotul. Partea plina a paharului este ca avem audienta. Acum putem sa vorbim si despre manifest.

 2. Nu am citit inca manifestul.
  Am sa o fac, in curand.
  Dar, pentru ca s-a facut referire la mine, tin sa precizez ca meritul este in primul rand al subiectului, Biblioteca Nationala a Romanei, subtil, dar eficient, sabotata de 55 de ani, de la infiintare.
  La comunisti, speculandfu-se slaba pregatire la varf.
  La capitalisti, folosindu-se de lacomia fara limitele decentei.
  Nu este admisibil ca o Institutie culturala de interes national sa fie in halul in care este.
  Si, nu este admisibil ca persoanele care spun adevarul (va asigur, doar o partre a aisbergului) sa fie insultate suburban, repetat, in lipsa evidenta a abilitatii de a purta un dialog civilizat, cu raspunsuri precise, la intrebari precise.

 3. Anca, din cate imi aduc aminte, toate „recordurile” de audienta la Prolibro au fost facute de subiecte considerate la limita scandalului care au de-a face foarte putin si de foarte departe cu viziunea pe termen lung in legatura cu cultura informatiei din Romania. Nu e un lucru nou. Cum le place ziaristilor sa spuna, ca scuza pentru ceea ce publica, „publicul prefera scandalul”.

  Prolibro nu traieste insa din si pentru aceste recorduri, ci pentru ca exista acel grup de oameni care sunt interesati de aceasta profesia acea „breasla dornica de schimbare, de actiune, de mai bine” cum spui tu. Ca acest grup e mai mic decat cel dornic de scandal…e, din pacate, normal.

  Si ar mai fi ceva, la celalat post am contribut chiar noi cu cateva comentarii, pe cand la Manifest doar Ernu a comentat… Daca nu initiem discutii sunt sanse mari ca ele sa nu aiba loc, mai ales cand suntem cu totii deja prinsi in atatea conversatii paralele.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: