23 aprilie Ziua Bibliotecarului

Doamna Constantinescu ne-a semnalat pe Biblos articolul domnului Regneala din Revista 22 cu ocazia zilei noastre. Iată mai jos partea de final a articolului:

„Se spune adesea că omul creează profesia. Cred că bibliotecarii, care nu sunt neapărat nişte literaţi rataţi, cum se spunea în secolul al XIX-lea în Franţa, iar meseria nu are nici o legătură, decât una istorică, cu literele, ar trebui să stăruie mai mult în ridicarea profesiei lor la nivelul celorlalte profesii intelectuale, să fie arhitecţii propriei lor meserii şi să ştie să se bată pentru afirmarea acesteia.

Ce aş putea dori pentru această profesie? Aş dori ca guvernanţii să-şi întoarcă faţa şi spre bibliotecari, aceşti trudnici slujitori ai cărţii şi informaţiei şi să le acorde locul care li se cuvine într-o societate care totuşi se slujeşte încă de cărţi şi biblioteci. Aş dori, de asemenea, ca toţi cei care iubesc cartea şi biblioteca să vadă în bibliotecar un om cu ştiinţă de carte, în sensul propriu al termenului, care, în comparaţie cu oameni de alte profesii, deţine mai multe informaţii decât aceştia, informaţii de care societatea noastră are atâta nevoie.

Cu ocazia Zilei bibliotecarului, urez tuturor colegilor mei de breaslă, din biblioteci naţionale, universitare, specializate, şcolare şi publice succese profesionale şi multă sănătate.”

La mulţi ani şi spor la treabă tuturor!

Reclame

3 răspunsuri

  1. Multumim si ii dorim domnului Regneala multa sanatate si putere de munca, iar pentru noi bibliotecarii sa ramana un model. LA MULTI ANI!

  2. La multi ani de ziua bibliotecarului!

  3. Comentariul lasat de doamna bibliotecara Camelia Dumitru la articol din 22 trebuie neaparat citit:
    „…Astfel, eu, astazi, într-o biblioteca scolara, am trait bucuria unei vieti implinite. La prima ora copiii, cititorii mei, au inundat biblioteca cantand La Multi Ani! Apoi si-au exprimat gandurile si sentimentele citind poeziile, compunerile si eseurile special pregatite pentru aceasta zi. Si nu a fost o activitate pregatita de mine! A fost o surpriza. Desigur ca le-au fost alaturi învatatoarele si prof. diriginti. Nu cred ca exista mai mare satisfactie decat „cetitul cartilor”, iar copiii castigati ca prieteni ai cartii, raman o lectie vie pentru noi toti. La Multi Ani, dragi colegi! Va doresc tuturor o zi la fel de frumoasa cum a fost cea de astazi pentru mine. Am uitat toate durerile si am putere sa pasesc mai departe. Stiu ca am creat o biblioteca si aceasta la rândul ei a creat OAMENI!”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: