Bune practici

Dacă e să vorbim de bune practici şi de proiecte faine finanţate de Biblionet, atunci e musai să ne referim la „Biblioteca din vacanţă” a Bibliotecii Judeţene Dolj. Acesta cred eu că este drumul, biblioteca ca şi spaţiu creativ, de exersare a talentului şi deschisă cât mai mult şi în special când publicul are nevoie. Cred că merită să spunem un mare BRAVO! pentru acest proiect.

Reclame

6 răspunsuri

 1. E un proiect superb si-ti multumesc ca l-ai „expus”.
  Ieri am fost alaturi de ei, la Craiova, pentru lansare – multe fetisoare de copii, bunici si parinti incantati, cu telefoanele in mana „Draga, suntem la Biblioteca … la Biblioteca din vacanta! Poate o aduceti si voi pe cea mica! Fac engleza. E gratis!!!”.
  Rodica imi spunea cu parere de rau ca au fost nevoiti sa refuze multi parinti – cum BJ Dolj are legaturi excelente cu presa locala si au avut numeroase aparitii pe toate tipurile de media (TV local, jurnale, net) au avut mult mai multi amatori decat au capacitate sa primeasca.
  Oricum, despre ce se intampla acolo puteti afla de aici: http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=5&t=95, unde din doua in doua saptamani ne intalnim sa discutam despre proiect. Oricine poate sa posteze intrebari si comentarii, asa ca va invitam pe forum.

 2. Si la Biblioteca Judeteana Vrancea se intampla ceva asemanator: http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=49173 . Noroc ca mai scrie presa despre asta fiindca altfel nu am sti nimic. Oamenii acestia, din intuitie sau dintr-un acut profesionalism, in plus modest, fac lucruri extraordinare. Cu resursele bibliotecii, logistice, umane, culturale se pot face multe lucruri care nu se pot face de acasa, singur in fata unui calculator. Aceasta perioada a trecut, vine vremea bibliotecilor.

 3. Tot pe linia asta merge si un alt proiect CPC, Biblioteca – ajutor pentru copii, dascali si parinti, la Mehedinti.
  Proiectul e in implementare. Cei interesati ne gasesc pe forum la http://www.biblionet.ro/forum/viewtopic.php?f=5&t=107.
  Am mai zis, mai zic: oricine poate pune intrebari sau comenta.

 4. Am inteles ca la Valcea la o noua editie a„Atelierului de vacanta” s-au inscris peste 100 de copii. Foarte bune aceste practici si cred ca ar fi util ca la urmatoarea intalnire ANBPR sa existe o sesiune dedicata acestui tip de programe, pentru ca experientele sa fie impartasite direct intre bibliotecari.

 5. Aceste activitati pe mine ma fac sa ma iluzionez deoarece merg in directia teoriei celui de-al treilea spatiu atat de discutata in ultimul timp si despre care am vazut ca a spus in Romania cate ceva si dna Hermina Anghelescu. Reamintesc ca teoria lui Ray Oldenburg priveste al treilea spatiu, dupa spatiul familiar si cel de la locul de munca, ca pe un spatiu dedicat vietii sociale, intalnirilor informale, nici total private si nici obligatorii, loc in care oamenii se reunesc fizic vorbind. De fapt corespunde acestei necesitati de senzatie de spatiu fizic combinata cu necesitatea de a fi impreuna cu altii. Or, se crede ca biblioteca poate deveni acest spatiu social vibrant, neutru, primitor, variat, adica al treilea spatiu.

 6. Se pare ca multi dintre bibliotecari si multe biblioteci s-au gandit la aceleasi oferte de vacanta, identificand (firesc, as zice) necesitatile comunitatilor pe care le deservesc. Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” din Onesti si-a orientat programul de vara in aceeasi directie, chiar daca nu l-a transformat intr-un proiect :
  http://onestiul.ro/category/cultura-si-educatie/.
  Succes tuturor!

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: