• Ne-am mutat!

  Acest blog s-a mutat la www.prolibro.eu
 • Subscriem la:

 • Și eu sunt bibliotecar(ă)!
 • Ziua Eliberării Documentelor
 • Ne găsiți și pe:

 • RSS Calendar

 • RSS biblio_ro_feeds

 • RSS Presa despre biblioteci

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Selectie de linkuri

 • Foto ProLibro

 • Statistica blog

  • 594.163 accesari

Biblioteca de Poezie Itinerantă poposește în Vâlcea

Biblioteca de Poezie Itinerantă (The Itinerant Poetry Library) este adusă de Sara Wingate Gray (cu suportul IREX DC) în România, mai precis în Vâlcea. Așteptând cu interes relatările colegilor și cititorilor români care vor avea privilegiul întâlnirii cu aceasta bibliotecă unică, vroiam să spun câte ceva despre ce are special această bibliotecă. Nu e vorba doar faptul că bibiotecara își cară biblioteca cu spatele prin lume de ceva vreme, că e vorba de o biblioteca vie care crește mereu și care se dăruiește gratis celor care au curiozitatea să caute prin ea, ci mai ales de motivația acestui demers „nebunesc”:

Noi vedem bibliotecile, mai ales bibliotecile publice, ca fundații ale lumii civilizate. Credem ca nicăieri nu ni se mai oferă o așa echitate în accesarea și utilizarea informației, încredere și dialog între membrii comunităților, ai diferitelor culturi.

Atunci când intrăm într-o bibliotecă ne întâlnim unul cu altul: întâlnindu-ne unul cu altul aflăm mai mult despre noi. Prin aceste întâlniri începem să înțelegem cum reușesc să ne unească experiențele trăite în această lume care ne e comună tuturor. În mod fundamental, atunci când intrăm într-o bibliotecă ni se oferă posibilitatea să învățăm lucruri noi și astfel să creștem ca indivizi, ca cetățeni ai acestei lumi.

Începând din Mai 2006, având această misiune în minte, Bibliotecarul Poeziei Itinerante a călătorit în întreaga lume cu o bibliotecă publică (gratuită), instalând biblioteca și bibliotecarul și arhivând sunetele, poemele și poezia orașelor, oamenilor și țărilor întâlnite.

Până acum am oferit peste 1000 de ore de servicii de bibliotecă publică în 11 țări și 21 de orașe în întreaga lume, în peste 150 de locuri. (About http://www.tipl.info/)

Cei care vor să găzduiască această bibliotecă (în special în jud. Vâlcea) între 20 și 28 Iulie pot să trimită un email la librarian@tipl.info sau un mesaj pe Twitter la twitter.com/Librarian

Pentru o mai bună înțelegere a acestei biblioteci vă recomand:

4 răspunsuri

 1. Am avut onoarea sa ma intalnesc ieri cu Sara, pret de vreo doua ore, la Biblioteca Judeteana Valcea. Da’ n-am vorbit deloc despre biblioteca itineranta, daca va vine sa credeti, ci despre bibliotecile valcene, ceva mai „statice” in rosturile lor.

  Eu mi-am permis sa scriu la gazeta despre vizita Sarei in Valcea, fructificand informatiile postate mai sus de Claudia (multumim frumos!), iar in urma stirii de pe Prolibro, corespondentul in Valcea al Agerpres a transmis pe flux ca la sfarsitul acestei saptamani Sara isi va pune biblioteca itineranta la dispozitia publicului valcean, in parcurile Zavoi si Mircea cel Batran ale resedintei de judet.
  Legat de asta, e posibil sa revin maine cu mai multe informatii.

  De comun acod cu Sara, tot ieri am stabilit ca miercurea viitoare, inainte de plecarea din Valcea, sa ne vedem din nou la Biblioteca Judeteana Valcea, dupa ce musafira binevenita a bibliotecilor valcene (Sara se deplaseaza prin judet dupa dorinta-i proprie, insotita de un ghid, si viziteaza cate doua biblioteci pe zi, vreme de 5-6 zile) isi face o idee cat mai exacta cu privire la „cine suntem si ce vrem„.

 2. Sara (Librarian) anunta pe Twitter:

  Mâine! Biblioteca deschisă în Parcul Zăvoi, R. Vâlcea: Ro. Deschis de la aproximativ 16-19hrs: vino alături de noi

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: