• Ne-am mutat!

  Acest blog s-a mutat la www.prolibro.eu
 • Subscriem la:

 • Și eu sunt bibliotecar(ă)!
 • Ziua Eliberării Documentelor
 • Ne găsiți și pe:

 • RSS Calendar

 • RSS biblio_ro_feeds

 • RSS Presa despre biblioteci

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Selectie de linkuri

 • Foto ProLibro

 • Statistica blog

  • 594.163 accesari

Schimbări importante

Dragi prieteni,

Blogul ProLibro, la această adresă, încetează să mai fie actualizat.

Blogul s-a mutat la adresa WWW.PROLIBRO.EU. Nu este doar o schimbare de adresă. Am încercat să profitam de facilitățile oferite de noul wordpress 3 pentru a face un site mai social. Se știe ca in SUA Facebook a depasit anul trecut Google ca numar de vizite. Nu puteam ramane imobili relativ la aceasta tendință.  Dacă blogul ProLibro de până acum era o pagina pentru a fi citită și eventual pentru a participa, noul site Grupul ProLibro este în primul rând pentru a te înregistra și a participa și doar in al doilea rând pentru a fi citit de cineva din afara „comunității”. Cei obisnuiti cu retelele sociale nu vor avea probleme cu orientarea in noul site

Începem deci cu asta. Pentru a vă înregistra este foarte simplu. Faceți clic pe textul Înregistrare care se găsește în prima pagina sus în dreapta în caseta de autentificare.

Urmați pașii completand campurile si activand linkul trimis dupa aceea prin email. Nu uitati dupa ce completati, inainte sa apasati pe butonul de jos creaza contul, sa completati si Codul CAPTCHA cu ceea ce vedeti in imagine, este o masura antispam. Tot antispam este faptul ca dupa activare va trebui sa mai asteptati un email de confirmare de la administrator pana sa va conectati. Acest lucru este destul de neplacut si pentru noi insa in doar o saptamana am avut deja cateva atacuri de inregistrari automate. Avem mai multe optiuni dar si mai multe riscuri. Vom incerca in timp sa imbunatatim si simplificam procedura de inscriere.

Asta este tot!

Funcțiile site-ului

Inca de la inregistrare puteti alege sa creati un blog personal. Noul site desi deocamdata afiseaza pe prima pagina continutul blogului ProLibro, este de fapt o retea sociala in care fiecare isi poate crea propriile bloguri. Cum vedeti ca am creat noi ca exemplu un fotoblog. Evident ca este de preferat sa pastram tematica legata de documentare, biblioteci, etc. Dupa conectare puteti crea un blog din pagina de administrare My sites -> Create a new site.

Puteti crea grupuri de discutii si sa fiti membri ai altor grupuri. In pagina Grupuri, care are butonul de acces sus in antetul site-ului, aveti butonul Create a group. (Atentie! Nu am reusit sa traducem intreg site-ul si anumite lucruri vin in engleza)

Puteți să va faceti prieteni si sa le urmariti activitatea pe site sau sa le scrieti mesaje private. Pentru a vedea toti membrii site-ului se intra in pagina Membri, butonul din antetul site-ului, sau poate fi cautat un anumit membru cu caseta de cautare din antet.

Puteti scrie mesaje care sa apara pe pagina principala a site-ului, adica ce a fost blogul ProLibro. Pentru asta, în bara de sus, la Administrare blog, gasiti administrarea de mesaje si de comentarii.

In bara de administrare de sus de tot, unde este meniul Contul meu puteti sa personalizati si sa vedeti personalizarile.

Restul functiilor existente sau care vor exista va lasam sa le descoperiti. Daca ceva nu functioneaza, aveti la dispozitie emailul grupului pt a va sfatui cu noi, Claudia Serbanuta, administratorul principal, sau cu mine: grupulprolibro(acucodita)gmail.com

Insist in a spune ca succesul noului site depinde de cata lume se inregistreaza si mai putin de cata lume il citeste. Este un risc asumat. Contribuiti la acest succes in folosul tuturor. Daca ProLibro era un blog de la inceput elitist, in opozitie, tot timpul critic si preocupat de nou, noul site este deschis tuturor si polifonic.

2 răspunsuri

 1. Sa fie intr-un ceas bun!
  (Marin, pune link corect la http://www.prolibro.eu)

 2. Am corectat, Valentin.
  Cum stim experienta ta si afinitatea de viziune dintre noi, te invitam sa fii unul dintre administratori. Iti oferim o munca invizibila, uneori plictisitoare si care nu o sa-ti aduca nici recunoastere si nici bani. Poate un pic de satisfactie de a mai urni un pic caruta de pe loc.

  In legatura cu asta, oricine face parte din cercul de incredere sau aduce date concrete si verificabile despre el poate deveni administrator. Aceasta conditie de incredere din partea celor care administreaza deja e normala pentru a asigura o oarecare securitate pentru munca celorlalti. Asa a functionat de altfel si acest blog pe care il inchidem. E o gestiune colectiva, deschisa in folosul tuturor. E o utopie. Sa vedem daca merge.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: