• Ne-am mutat!

  Acest blog s-a mutat la www.prolibro.eu
 • Subscriem la:

 • Și eu sunt bibliotecar(ă)!
 • Ziua Eliberării Documentelor
 • Ne găsiți și pe:

 • RSS Calendar

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • RSS biblio_ro_feeds

 • RSS Presa despre biblioteci

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.
 • Selectie de linkuri

 • Foto ProLibro

 • Statistica blog

  • 597.234 accesari

_Colţul rușinii

Aici are cuvântul publicului utilizator al bibliotecile din România, nemulțumit de serviciile care îi sunt oferite. Pentru ca un link sau un text să fie acceptat el trebuie ca să conțină informații prin care biblioteca „acuzată” poate fi identificată, povestite faptele și câteva date despre cel/cea care se plânge.

2981518968_6c96117ea9_o2

Pe măsură ce ne veți semnala astfel de texte (în comentarii) ele vor fi adăugate acestui post. Menționăm că responsabilitatea îndreptării celor semnalate de cititori revine bibliotecilor respective și că grupul Prolibro va încerca să ajute bibliotecile publicând, dacă va fi cazul, texte răspuns din partea bibliotecarilor.

Așadar:

Antonio Momoc despre biblioteci de cercetare (universitară, academiei, arhivelor naționale) în De-ale bibliotecilor publice din 7 august 2008.

Denna (Simoni) scrie despre experiența recentă neplăcută de la biblioteca academiei. Postul Sâmbăta academică a fost publicat pe 22 noiembrie 2008.

Pe portalul Biblioteci Vrâncene este semnalat spaţiul impropriu în care funcţionează biblioteca publică din Horezu. (24 noiembrie 2008 )

[Sursa imagine Todd Huffman]

11 răspunsuri

 1. Putem da exemple si din Basarabia? Sunt valabile si in Romania, nu va faceti griji. Gheorg Wolfovitz despre bibliotecile Ovidiu si B.P. Hasdeu (ce surpriza aceasta din urma!): http://www.curaj.net/?p=4804

  Un dialog dintr-o biblioteca din Oradea: http://mortu.eu/biblioteca-un-ajutor-la-nevoie.html

 2. bibliotecara de la Liceul Mircea Vulcanescu, Maria Ciocarlan, s-a lasat filmata facand sex oral in biblioteca. cazul a devenit public iar ea si-a dat demisia.
  http://www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=9&id=46033&currentPage=8

 3. Nemultumiri Biblioteca Publica Baile Govora-Valcea (I) – http://www.youtube.com/watch?v=CdLoeUvUyvE
  Nemultumiri Biblioteca Publica Baile Govora-Valcea (II) – http://www.youtube.com/watch?v=1d-J7uhSXfA

  Biblioteca Publica Baile Govora Valcea:

 4. Suntem angajatii Bibliotecii Universitatii de Nord Baia Mare si dorim sa facem o sesizare privitoare la o mare ilegalitate facuta la organizarea unui asa-zis concurs de ocupare a functiei de sef serviciu biblioteca, care a avut loc in data de 27 mai 2009. Acest concurs nu a fost facut public nicaieri, nimeni nu a stiut de organizarea lui. In ziua concursului unei colege i s-a cerut sa intocmeasca subiectele si bibliografia pentru ca are loc concursul. Peste alte 5 zile singura candidata care s-a prezentat a adus lucrarea facuta acasa, iar peste alte cateva zile s-a semnat procesul-verbal. Pe langa toate aceste nereguli, persoana care a luat concursul nu intruneste conditiile de studii ( nu are studii de biblioteconomie facute intr-o forma de invatamant) asa cum se specifica si in Statutul personalului didactic, persoana neputand ocupa nici macar functia de bibliotecar pe perioada nedeterminata. Toti angajatii au facut o sesizare la Rectorat, la care nus-a primit raspuns in termenul legal de 30 de zile. La insistentele presei locale s-a dat un raspuns neelocvent. Da atunci am fost amenintati cu concedierile, am fost facuti GUNOAIE de catre noua sefa si s-a creat un mediu de lucru nesanatos.Rugam organele competente sa ia in vedere sesizarea noastra.

 5. Este randul Bibliotecii Judetene Timis sa fie obiectul criticii cititorilor in acest articol de Ciprian Brindescu din Renasterea Banateana.

  Mai precis, dacă nu ştii cum se numeşte autorul ale cărui cărţi vrei să le citeşti, n-ai nici o şansă să obţii volumul dorit. Aceasta pentru că enunţul de pe site referitor la catalogul “sistematic, alfabetic şi pe titluri” rămâne doar la stadiul de enunţ, fiindcă bibliotecara te lămureşte: “Calculatoarele nu funcţionează de vreo două luni”…

  În mod firesc, dacă nu poţi consulta catalogul electronic, ar trebui să ai acces la rafturile doldora de cărţi, pentru a-ţi alege volumele căutate, însă accesul în depozit îţi este strict interzis de către cele două bibliotecare, transformate, subit, în veritabili cerberi. Din pasiune pentru cărţi, desigur. Explicaţiile cerberilor sunt neconvingătoare, virtualul cititor înţelegând, siderat, că nu îi este permis accesul printre rafturi de teama unei eventuale fraude…

  • Doua uimiri legate de aceast articol:

   Nu stiu multe despre aceasta biblioteca insa, stiu ca a facut (si se pare ca mai face) eforturi pentru a face o biblioteca virtuala unde sa ofere publicului acces la periodicele vechi. De ce este o asa de mare ruptura intre ce prezinta articolul si acest efort?

   A doua uimire este legata de comentariile lasate pe site la acest articol dintre care si: ” Internetul iti ofera titlul cartii dorite mult mai rapid, decat o poate face o bibliotecara care este, in opinia dvs pe post de ghid literar. Oricum pretentia dvs de a va plimba printre tomurile bibliotecii frizeaza ridicolul… ” (!!!)

 6. Fraza de la a doua uimire mă lasă perplexă.
  Şi cine putea comite afirmaţia: „pretenţia dvs. de a vă plimba printre tomurile bibliotecii frizează ridicolul”?
  Este exclus să fie un cititor, iar un bibliotecar, refuz să cred că ar putea scrie aşa ceva. Cine atunci?

 7. Ce frumos, la Govora pana si pisicile frecventeaza biblioteca, oare si-au platit permisul la timp?

 8. Eu cred ca de fapt doar pisicile alea merg acolo la biblioteca, si nu ca sa citeasca ci sa mai prinda ceva „mousi” din cand in cand.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: